REZZIME DANA (petak): Orlovi i Eibar kvarili sreću

Vreme čitanja: 4min | pet. 30.11.18. | 22:57

Pogledajte ko vam je 30. novembra doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

KLUŽ - VOLUNTARI (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 5:0

Najigraniji par dana je zaokružen! Kluž je deklasirao Vočuntari u okviru 17. kola prvenstva Rumunije i stekao pet bodova prednosti u odnosu na FCSB, najozbiljnijeg konurenta u borbi za titulu. Doduše, sada ima meč više. Kluž je goste ispratio kući sa pet golova u mreži, a naročito se istakao trostruki strelac Cukudean, koji je tresao mrežu u 26, 56. i 62. minutu. Do kraja susreta gol su postigli još Manea u 84. i Kostače minut pre kraja susreta.

BREST - AJAČIO (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 2:0

Brest je nezaustavljiv. Četa sa istoka Francuske vezala je 12 utakmica bez poraza i izjednačila se sa liderom Mecom na tabeli drugoligaškog šampionata. Ajačio je pružio veliki otpor, doduše najviše u defanzivnom delu, ali nije bio vezana vreća. Prvi gol je primio u 40. minutu, a drugi je Brest postigao u prvom minutu sudijske nadoknade, neposredno pošto je gost ostao sa igračem manje.

SENT ETJEN - NANT (tip 1, kvota 2,15) - rezultat 3:0

Sent Etjen je bio bolji i zasluženo je slavio. Presudni momenat na utakmici bio je u 72. minutu. Bio je to fenomenalan napad Salibura, potom i još bolji centaršut, a Robert Berić se našao na pravom mestu i doneo svom timu tri boda. Na kraju je Vahbi Kazri podebljao pobedu domaćina golom u 84. minutu. Jako lep gol iz slobodnog udarca. Na kraju je tačku stavio Kolodžejčak u 90. minutu.

ZRINJSKI - KRUPA (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 1:0

Teže nego što se očekivalo Zrinjski je uzeo meru fenjerašu Krupi. Tim iz Mostara trijumfovao je minimalcem, zahvaljući pogotku mladog Emana Markovića u 65. minutu. Domaćin je imao terensku inicijativu, ali je samo jednom uspeo da pronađe put do mreže. Krupa ni posle gola nije predstavljala ozbiljniju opasnost.

ANADOLU EFES - BASKONIJA (tip bezh 1, kvota 1,60) - rezultat 96:85

Efes je slavio najviše zahvaljujući trećoj deonici u kojoj je bio bolji s 31:25. Tada su Pivari napravili odlučujuću prednost u ovom izjednačenom duelu. Sasvim dobru partiju je pružio Vasilije Micić sa 16 datih poena i šest asistencija. Zanimljivo, on bi već u ponedeljak mogao da zaigra za Srbiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Grčke. Uz Micića najefikasniji je bio Brok Motum sa 16 poena, dok su Adrijan Moerman i Brajant Danston dodali po 10. Kod Baska je najviše ubacio Met Džening - 20.

KARDIF - VULVERHEMPTON (tip GG, kvota 2,05) - rezultat 2:1

Kardif je osvojio tri boda posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, a u prvom delu utakmice izabranici Nuna Espirita Santa bili su bolji rival. Sve je počelo odlično za Vukove koji su poveli u 18. minutu preko irskog defanzivca Meta Doertija. Nije poznato šta je Vornok rekao igračima u svlačionici tokom pauze na poluvremenu, ali je očigledno „upalilo“. Igrao se 65. minut kada je Aron Gunarson iskoristio Morisonovo dodavanje i izjednačio. A onda je u 77. minutu viđen najlepši trenutak na utakmici, kada je Džunior Hojlet sa levog roglja protivničkog kaznenog prostora uhvatio odbijenu loptu i posleo neodbranjivu kiflu u rašlje Vukova za delirijuma na stadionu Kardifa.

PRECRTANO:

LOKOMOTIVA ZAGREB - SLAVEN (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 1:1

Zagrebačka Lokomotiva nije uspela da opravda status favorita u duelu sa Slavenom. Gosti su na momente čak bili i opasniji rival, a bili su i blizu pobede. Slaven Belupo je poveo u 50. minutu pošto je Gordana uspeo da pogodi sa bele tačke, ali je Lokomotiva ostala neporažen posle gola Uzunija deset minuta pre kraja susreta.

FORTUNA DIZELDORF - MAJNC (tip GG, kvota 1,67) - rezultat 0:1

Fudbaleri Majnca pobedili su u gostima Fortunu Dizeldorf sa 1:0 u premijernom meču 13. kolu nemačke Bundeslige i ponovo krenuli ka gornjem delu na tabeli. U relativno zanimljivoj utakmici strelac jedinog pogotka bio je mladi, 21-godišnji francuski napadač Žan Filip Mateta u 67. minutu. Statistički gledano Fortuna je bila opasniji rival, više puta je šutirala ka protivničkom golu, ali se još jednom pokazalo da nema kvalitetnu završnicu i to bi moglo da je košta opstanka u elitnom takmičenju.

RAJO VALJEKANO - EIBAR (tip GG, kvota 1,67) - rezultat 1:0

Kako je samo Eibar naučio pameti Real Madrid u prošlom kolu na Ipurui, ali očigledno ovaj tim nije isti kada igra u gostima jer je upravo u Madridu, u Valjekasu, poražen od Raja. Odlučujući momenat bio je u 53. minutu. Posle dobrog duplog pasa Moreno je fino napravio poziciju u šesnaestercu, poslao loptu pred gol gde se najbolje snašao Adri Embarba. Lopta u mreži i veliko slavlje domaćina je moglo da počne.

IZRAEL - SRBIJA (tip bezh 2, kvota 1,35) - rezultat 83:74

Put ka plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kini postaje sve teži i trnovitiji. Srbija je doživela poraz od Izraela u Tel Avivu, pa će biti pod velikim pritiskom do kraja kvalifikacija. Domaćin je pogađao onda kada je trebalo, bolje je otvorio i zatvorio utakmicu i na kraju zasluženo slavio. Srbija je meč okončala sa 22 izgubljene lopte. Veteran Pnini je na kraju bio i najefikasniji sa 18 postignutih poena (5/7 za tri), Koen je postigao tri manje, dok su Zosman i Blat ubacili po 10. Milosavljević je bio na nivou sa 17 poena, Simonović je stao na 13, a Raduljica na 12.

Foto: Shutterstock


tagovi

rezzime danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara