Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Da li je ovaj eksperiment pokazao besmisao INTERNET "INFLUENSERA"? Evo zašto su cipele od 20 hteli da plate 1.000 EVRA (VIDEO)

Da li je ovaj eksperiment pokazao besmisao INTERNET "INFLUENSERA"? Evo zašto su cipele od 20 hteli da plate 1.000 EVRA (VIDEO)

Američki lanac jeftine obuće Payless napravio je jedan od urnebesnijih društvenih eksperimenata u poslednje vreme. U marketinškom potezu preuzeli su bivši Armanijev butik i napunili ga štiklama koje inače koštaju 19,99 dolara. Na grandiozno otvorenje tog, navodno, luksuznog butika, koji su nazvali Palessi, pozvali su veliki broj influensera.

infuenseri Foto: youtube
infuenseri

Naravno tu su bile i kamere novinara koji su ispitivali ljude kako im se dopada njihova ekskluzivna obuća. Nemajući blagog pojma da u ruci drže cipele koje koštaju manje od 20 dolara, Instagram zvezde divile su se luksuzu. Neki su išli do te mere, da su pasionirano opisivali prelepe materijale i evidentno detaljnu izradu. Organizatori su zatim počeli da ih ispituju koliko bi bili spremni da plate za taj prelepi par cipela i najviša cifra koju je neko rekao bila je 640 dolara.

Za, da ponovimo, cipele koje se inače mogu kupiti po ceni od 19,99 dolara.

U nekoliko sati prodali su obuće u vrednosti za 3.000 dolara, ali bili su pošteni i nisu zadržali novac. Influenserima su uredno vratili sve što su platili i pritom su im poklonili cipele koje su im se toliko dopale.