Svet

0

Belgijski premijer osudio nasilje na protestu u Briselu

Autor: JU

Izvor: Beta

Belgijski premijer osudio nasilje na protestu u Briselu

Izvor: Foto: Beta, AP

"Nasilje u Briselu je neprihvatljivo", naveo je Mišel u poruci na Tviteru i dodao da svi izgrednici moraju da budu kažnjeni.

Belgijski premijer je dodao da podržava policiju koja održava red i mir i štiti građane.

Kako je ranije danas javio Frans pres sa lica mesta, policija je koristila vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su na policajce bacali kamenice, loptice za bilijar i komade pločnika.

Briselska policija saopštila je da je privedeno oko 60 osoba zbog nošenja opasnih predmeta, katera, dimnih bombi i suzavca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova osudilo je "nerazumno nasilje prema policiji koja je svakog dana zadužena da štiti građane".

Situacija se smirila posle policijske intervencije.

Na skupu je bilo oko 300 ljudi koji su nosili žute prsluke kao i demonstranti u Francuskoj koji od 17. novembra protestuju zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo. Protest u Francuskoj postepeno je prerastao u opšte nezavodoljstvo građana prema državnoj politici.

Belgijski "Žuti prsluci" su na skupu skandirali da oni predstavljaju narod a ne premijer Šarl Mišel. Protest je organizovan pozivom na društvenim mrežama ali je još nejasno da li postoje određeni zahtevi belgijskih "žutih prsluka" ili je u pitanju opšte nezadovoljstvo građana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR