NASA zabranila Masku da javno puši travu i pije viski

"Ako Ilon Mask želi da šalje Amerikance u svemir, ne sme više na podkastu da puši travu i pije viski", rekao je Džim Brajdenstin, direktor svemirske agencije NASA.
Podsetimo, Ilon Mask nedavno je u podkastu Džoa Rogana pušio travu i pričao o dugim radnim satima, što se nikako nije svidelo šefovima NASA. Zbog toga oni zahtevaju od izvršnog direktora kompanija "Boeing" i "SpaceX", koje za njih prave kapsule za astronaute, da se primereno ponaša u javnosti.
 
"Takvo ponašanje uopšte ne uliva poverenje", rekao je Brajdenstin.
 
Ranije ovog meseca, NASA je naložila inspekciju u kompanijama "Boeing" i "SpaceX" kako bi istražila koja su tačno pravila ponašanja na radnom mestu u tim firmama i obavljaju li zaposleni odgovorno svoj posao. Svemirska agencija nije dala jasno obrazloženje zbog kojih tačno razloga šalje inspekciju u te kompanije, samo je u izveštaju navela da će proveriti nivo bezbednosti na radnom mestu.
 
"NASA će sprovesti sociološku procenu u koordinaciji s našim komercijalnim partnerima kako bi se osiguralo da kompanije zadovoljavaju kriterijume NASA sigurnosti na radnom mestu, uključujući i okruženje u kojem je zabranjena upotreba opojnih sredstava", pisalo je u izveštaju NASA.
 
Brajdenstin je rekao da je nedavno razgovarao s direktorom kompanija "Boeing" i "SpaceX" i da mu je Mask obećao da neće više učiniti tako nešto.
 
"Da, razgovarao sam s njim. Verujte mi, Masku je bitna sigurnost astronauta u istoj meri kao što je i svima nama. Razume da se nije ponašao primereno svojoj poziciji. Tako da nećemo više videti da javno izvodi takve stvari", rekao je Brajdenstin.
 
Dodao je da je i pre incidenta na podkastu nameravao da pošalje inspekciju u te kompanije kako bi proverio da li su zadovoljene sve sigurnosne mere navedene u ugovoru vrednom 6,8 milijardi dolara jer i najmanji propust može da uzrokuje smrt ili ozbiljnije povrede astronauta i nanese ogromnu finansijsku štetu svemirskoj agenciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija