Gračanica: Padaju zalihe lekova za decu, ugroženi porođaji

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Gračanici Bratislav Lazarević izjavio danas da nove takse Prištine otežavaju snabdevanje bolnica lekovima i kiseonikom.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2018.

09:15

Gračanica: Padaju zalihe lekova za decu, ugroženi porođaji
Screenshot

Bolnica za sada funkcioniše stabilno, ali su zalihe anestetika i lekova za kardiološka i neurološka stanja na izmaku, rekao je Lazarević za RTS. On je ukazao da se smanjuju i zalihe lekova za decu, napominjući da su porođaji u KBC-u svakodnevni.

"Zdravstvene ustanove južno od Ibra i dalje funkcionišu u regularnom opsegu, ali razmatramo planove da prilagodimo delovanje i rešavanje samo urgentnih stanja. Ako kriza potraje, u dužem periodu ćemo uspeti da imamo lekove na zalihama za rešavanje urgentnih stanja", kazao je Lazarević.

Ističe da je za Srbe ovakvo postupanje Prištine neprihvatljivo i vrlo zabrinjavajuće. "Ovo je negativan primer upotrebe ekonomskih mera u cilju rešavanja političkih pitanja. Kada se takve stvari primenjuju, onda posledice trpi stanovništvo", ističe direktor KBC-a u Gračanici.

Srbi sa Kosmeta, nakon uvođenja neopravdane takse, mirno izražavaju neslaganje sa odlukom Prištine koja im onemogućava normalan život. Zbog poslednjih poteza Prištine, juče su na svojevrstan način negodovali studenti, a solidarnost će danas pokazati i medicinski radnici.

Za podne je najavljen miran protest "belih mantila" - zdravstveni radnici okupiće se u krugu Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, ali i u drugim srpskim sredinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: