Najnovije vesti
Vesti Beograd
PRETUČENI ZBOG PASA "Muž i ja smo izašli da prošetamo ljubimce i završili u URGENTNOM CENTRU"

PRETUČENI ZBOG PASA "Muž i ja smo izašli da prošetamo ljubimce i završili u URGENTNOM CENTRU"

"Prišao nam je muškarac od oko 30 godina, rekao nam da vežemo pse koji su se igrali iza škole i nikoga nisu napadali, a onda ih je šutnuo, da bi ubrzo udario i mene nogom u glavu bez ijedne reči objašnjenja, a potom počeo da šutira mog supruga. Posle nekoliko minuta je jednostavno odštetao, a mi smo završili u Urgentnom centru".

psi, napad, Mirijevo, školsko dvorište, Gordana B. Foto: privatna arhiva / Facebook
psi, napad, Mirijevo, školsko dvorište, Gordana B.

Ovako za "Blic" priča Gordana B. (59) iz Mirijeva o drami koju su preživeli ona i njen suprug kada ih je u ponedeljak, 26. novembra brutalno napao i pretukao nepoznati muškarac u dvorištu Sedme beogradske gimnazije u Šejkinoj 21a na Zvezdari.

Gordana kaže da je sa mužem i komšinicom Biljanom krenula da prošeta svoja dva maltezera i mešanca labradora i retrivera, dok je Biljana povela svog štenca, kada im je prišao muškarac kojeg su videli u blizini samo tri ili četiri puta kada bi "optrčao krug".

Gordanini psi koje su izveli u šetnju
Foto: privatna arhiva / Facebook
Gordanini psi koje su izveli u šetnju

- Krenuli smo oko 22.30 sati u šetnju kod gimnazije jer nemamo nijedan park za pse, možemo samo da ih šetamo pored ulice. Padala je kiša, nikoga sem nas nije bilo u školskom dvorištu. Maltezeri su bili na povocu, dok su Reks i Maša trčali za lopticom - opisuje nam Gordana B. i dalje uzrujana zbog svega što se dogodilo.

Naizgled obično veče pretvorilo se u pravu dramu koju će pamtiti i zbog koje sada oseća strah kada izađe napolje. Prve udarce bez razloga su primila dva nedužna, razigrana psa.

- Do nas je došao muškarac star između 30 i 35 godina i rekao nam da vežemo pse i da mu ne prilaze. Naravno da bismo ih vezali da su ikada nekoga napali. Ali radi se o pitomim psima koji nikada nikoga nisu napali, tada su bezbrižno trčali, igrali se. Komšinicin pas je skoro štene, ženkica od devet meseci. U jednom momentu Reks je prišao, ali ne njemu već nama. Video je da stojimo i došao je s lopticom u ustima, nije režao, niti lajao. Iz čista mira je odvalio nogom iz sve snage psa koji ima oko 25 kilograma, a nesrećna životinja je cvileći pobegla - objašnjava naša sagovornica.

U čudu su, kaže Gordana, pitali nasilnika zašto je to uradio, da bi muškarac visok oko 190 centimetara i težak oko 100 kilograma napravio nekoliko koraka i šutnuo i Biljaninog psa. Ma koliko ove scene delovale jezivo, nastupile su one još gore.

- Nakon nekoliko razmenjenih rečenica, bez psovki i uvreda, prestao je da govori i nastavio da tuče. Udario me je nogom u slepoočnicu i pala sam. Gotovo da sam izgubila svest, nisam mogla da ustanem. Suprug je skočio u moju odbranu, ali ga je nasilnik udario pesnicom, da bi posle nastavio da ga šutira. Devojka je vrištala i otrčala po muža. Zvala sam policiju, on je čuo, ali nije mario. Muškarac koji je tukao skoro dvaput starije ljude od sebe je u jednom momentu nonšalantno odšetao, kao da se ništa nije desilo, bez reči - prepričava neverovatan incident Gordana i dodaje da se sve se to dešava samo dan nakon obeležavanja Međunarodni dana protiv nasilja nad ženama.

Maltezeri su pošteđeni jer su bili na povocu
Foto: privatna arhiva / Facebook
Maltezeri su pošteđeni jer su bili na povocu

Policija je, kaže naša sagovornica, stigla nakon pola sata, kada se i komšinica vratila sa suprugom. Uzeli su izjave, pozvali Hitnu pomoć koja ih je prevezla u Urgentni cenar, gde su im nakon detaljnih pregleda konstatovane lakše povrede.

- Jedno vreme smo samo sedeli na zemlji i čudili se. Razumem da neko ne voli životinje, ali ništa ne može opravdati nasilje. Posebno ne bez povoda. Sada ne smemo da šetamo pse tuda, bojimo se osvete. Smatram da je to i razlog zbog kog ljudi ćute, ali ako ne govorimo, to će se stalno dešavati. Doživeli smo neopisiv stres i zato nećemo stati - zaključuje Gordana B.

Čeka se pregled snimka sa kamere

Kako objašnjava Gordana B. potrebno je da se pregledaju snimci sa sigurnosnih kamera koji se nalaze isped škole.

- Inspektor mi je rekao da sutra ujutru odemo i da prepoznamo osobu koja nas je napala. Saznala sam da policija neće pokrenuti postupak po službenoj dužnosti jer nisu konstatovane teške telesne povrede. Zato smo morali sami da podnesemo prijavu. Tužiću ga i za zlostavljanje životinja i za psihički i za fizički bol - zaključuje Gordana.