');
Najnovije vesti
Vesti Hronika
POLOMIO JOJ LOBANJU I DODAO GAS Užičanin koji je kolima PREGAZIO DEVOJKU i pobegao sa lica mesta osuđen na 10 MESECI

POLOMIO JOJ LOBANJU I DODAO GAS Užičanin koji je kolima PREGAZIO DEVOJKU i pobegao sa lica mesta osuđen na 10 MESECI

Užičanin S. M. (46) osuđen je prvostepenom presudom pred Osnovnim sudom u Užicu na deset meseci zatvora, zato što je novembra prošle godine automobilom pokosio svoju sugrađanku Milenu Obućinu (29), a zatim pobegao ostavivši je teško povređenu da leži na ulici.

Milena Obućina zadobila prelom lobanje: Automobil je pokosio s leđa, vozač pobegao sa lica mesta Foto: facebook/privatna arhiva / RAS Srbija
Milena Obućina zadobila prelom lobanje: Automobil je pokosio s leđa, vozač pobegao sa lica mesta

S.M. su stavljeni na teret teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Posle tri dana operativnog rada, tokom koji se vinovnik udesa skirvao, policija je saslušavala nekoliko Užičana i osumnjičila S. K. Odali su ga plastični delovi automobila koji su pronađeni na mestu udesa.

Milena Obućina
Foto: facebook/privatna arhiva / RAS Srbija
Milena Obućina

Događaj za koji je izrečena desetomesečna zatvorska kazna zbio se u večernjim satima u slabo osvetljenom delu Vojvođanske ulice u Užicu. Kako na ovoj saobraćajnici nema trotoara Milena je, vraćajući se kući sa posla, išla krajem ulice i telefonom razgovarala sa momkom. U tim trenucima sa leđa joj je naišao automobil koji se kretao velikom brzinom, udarivši je toliko silno da je, po rečima očevidaca, poletela pet – šest metara u vazduh.

Devojka je udarila glavom u asfalt i neko vreme ležala bez svesti, a spasili su je supružnici, koji su pozvali hitnu pomoć i bili svedoci ovog događaja. Oni su i ispričali da se vozač nije zaustavio, već je dodao gas i pobegao, ali zbog mraka i brzine kojim je vozilo naišlo nisu primetili marku i registarske oznake automobila.

Zbog preloma lobanje i potkolenične kosti Milena je lečena u Kliničkom centru u Beogradu a potom u Opštoj bolnici Užice. Tri dana posle nesreće S. M. je uhapšen, a odali su ga delovi koji su otpali sa vozila i ostali na ulici.