Vesti

0

Stefanović: Nisu istiniti navodi o doseljavanju novih građana u Lučane zbog izbora

Autor: JU

Izvor: Beta

Stefanović: Nisu istiniti navodi o doseljavanju novih građana u Lučane zbog izbora

Izvor: Foto: Beta / Miloš Miškov

On je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika Srpske napredne stranke Dragana Jovanovića o informacijama o navodnom doseljavanju u Lučane zbog izbora, kazao da se ove godine doselilo u Lučane 119 građana, a odselilo 186 građana.

"Priče o stotinama i stotinama doseljenih, i to u jednom ili dva meseca, sa nekih lažnih prebivališta, služe kao fiktivne priče koje treba da skrenu pažnju sa ključnih pitanja koja građani Lučana treba da postave, šta im ti koji im to govore nude, šta je njihova politika i šta je ono što nude za njihovu budućnost, osim čiste izmišljotine i fabrikovanja stvari", rekao je Stefanović.

On je rekao da su te informacije lažne vesti i dodao da su se takve dezinformacije pojavljivale i za vreme beogradskih izbora ove godine.

"I ta priča je trajala taman koliko su trajali izbori i čim su završeni izbori, bez obzira koliko god puta je mi demantovali, to su bili oni izmišljeni brojevi da se u jednoj opštini doseljavalo po 10, 15 hiljada stanovnika po celom Beogradu", rekao je Stefanović.

 

Stefanović: Zbog lošeg tretmana EU nije rešeno ubistvo Olivera Ivanovića

 Nebojša Stefanović izjavio je danas zbog "lošeg tretmana" Euleksa, odnosno Evropske unije još nije rešen slučaj ubistva predsednika Inicijative SDP Olivera Ivanovića.

"Od prištinskih institucija ne očekujem previše, ali od Euleksa očekujem da ne tretira ovaj slučaj sa nipodaštavanjem, jer zbog lošeg tretmana EU mi nemamo rešenje ovog slučaja", rekao je Stefanović u Skupštini Srbije gde poslanici postavljaju pitanja članovima vlade.

On je pitao gde je Euleks u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, gde su ljudi iz EU, gde je specijalna policija.

"Nama ne dozvoljavaju da pristupimo mestu zločina, ne daju nam čaure koje su pronađene na licu mesta. Oni su mogli da izvrše milion veštačenja, a nama je teško da vodimo istragu kada ne možemo da proverimo ni svedoke, ni snimke, ni čaure ni bilo šta", rekao je Stefanović.

On je kazao da je ubistvo Ivanovića teroristički akt i zločin i da Beograd radi svim silama, sve što može da se ubice i organizatori tog krivičnog dela i zločina pronađu.

Stefanović je rekao da je problem što ne postoji saradnja s prištinskim institucijama, dodajući da on od tih institucija i ne očekuje ništa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR