Hyundai Palisade – jer Amerikanci vole velike automobile FOTO

Južnokorejski Hyundai predstavio je na Sajmu automobila u Los Anđelesu svoj "doprinos" američkoj nezasitosti za ogromnim SUV automobilima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2018.

16:15

Hyundai Palisade – jer Amerikanci vole velike automobile FOTO
Foto: Hyundai

Hyundai je predstavio svoj najveći model Palisade, SUV sa tri reda i osam sedišta koji pokreće 3,8-litarski V6 sa direktnim ubrizgavanjem sa 290 KS pri 6.000 obrtaja i 355 Nm.

Kada se uporedi sa konkurencijom u kojoj su Toyota Highlander, Honda Pilot, Nissan Pathfinder i Ford Explorer, Palisade ih blago nadmađuje u pogledu snage i obrtnog momenta, osim Honde koja ima identičan Nm.

Snaga se na točkove prenosi preko osmostepenog automatskog menjača, a kupci će da biraju verzije sa pogonom na prednjoj osovini ili na sva četiri točka preko HTRAC sistema koji prilagođava raspodelu obrtnog momenta na prednju i zadnju osovinu u zavisnosti od terena.
Foto: Hyundai
Kako bi se obezbedili komfornos i stabilnost, Hyundai je na Palisade stavio 18-inčne felne sa gumama dimenzija 245/60, a moguće je dobiti i 20-inčne felne sa 245/50 pneumaticima.

Palisate u svim verzijama opreme dolazi sa bogatim paketom bezbednosne opreme poput sistema za izbegavanje sudara i detekcije pešaka, sistema za mrtvi ugao, crveno svetlo, duga svetla, napuštanje trake, te adaptivnim tempomatom i start/go sistemom.

Novi Hyundaijev SUV po dizajun prati manje modele poput Santa Fea i Kone, a odlikuje ga masivna prednja maska, LED farovi i dnevna svetla...
Foto: Hyundai
U unutrašnjosti dominiraju 12,3-inčna digitalna TFT kontrolna tabla i 10,25-inčni TFT multimedijalni sistem sa Android Auto i Apple CarPlay, bežičnim punjenjem, te Infinity audio sistemom.

Tu je i Heads-up displej razvijen posebno za Palisade, sposoban da prenosi informacije poput brzine, statusa tempomata, navigacijem, mrtvog ugla, ograničenja brzine, napuštanja trake, audio sistema...

Hyundai Palisade dolazi u bojama Beckets Black, White Cream, Lagoon Silver, Steel Graphite, Sierra Burgundy, Moonlight Cloud and Forest Rain.
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai
Foto: Hyundai

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: