PROTESTI U SKOPLJU: VMRO-DPMNE poziva na „sveopštu“ revoluciju protiv Zaeva

Tanjug

28. 11. 2018. u 19:25

Lider makedonske opozicione partije VMRO-DPMNE u Hristijan Mickoski pozvao je pristalice te stranke na "sveopštu revoluciju" protiv vlade Zorana Zaeva

ПРОТЕСТИ У СКОПЉУ: ВМРО-ДПМНЕ позива на „свеопшту“ револуцију против Заева

Foto: Tanjug/AP

Makedonska opoziciona stranka VMRO-DPMNE održala je večeras protest protiv vlade, za koju tvrde da je Makedoniju gurnula u "tamu i nemaštinu".

"Trenutna vlada mora da ode, jer već godinu i po dana, otkad je na vlasti, uništava makedoniju", rekao je lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickosti, preosi MIA.

Protest je počeo ispred sedišta te opozicione stranke, a završio se ispred sedišta vlade, gde se Mickoski obratio okupljenima.

On je poručio da će se protesti proširiti i van Skoplja, a da će opozicija protestovati ispred vladine zgrade svake srede.

Protest je održan na isti dan na koji je prošle godine policija uhapsila više od 30 poslanika i pristalica VMRO-DPMNE, zbog njihovog učešća u incidentu u Sobranju u aprilu 2017. godine.

VMRO-DPMNE POZIVA NA "SVEOPŠTU" REVOLUCIJU PROTIV ZAEVA

Lider makedonske opozicione partije VMRO-DPMNE u Hristijan Mickoski pozvao je pristalice te stranke na "sveopštu revoluciju" protiv vlade Zorana Zaeva.


Opozicija je ranije za sredu poslepodne najavila protest u centru Skoplja, a Mickoski je rekao da će protestom u centru Skoplja početi "nacionalnu, ekonomsku, socijalnu, obrazovnu" revoluciju protiv vlade Zorana Zaeva, preneo je RTS pisanje makedonskog portala Plusinfo.

Mickoski je istakao da je došlo vreme za "ekonomsko i nacionalno" buđenje Makedonaca i najavio da će se protest iz Skoplja proširiti i na druge makedonske gradove.


Najveća opoziciona stranka u Makedoniji suočava se sa problemima posle parlamentarnih izbora i formiranja nove Vlade Makedonije pošto je nekoliko visokih funkcionera te stranke, uključujući i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, osuđeno na zatvorske kazne zbog zloupotreba službenog položaja.

Gruevski je 11. novembra pobegao iz Makedonije i, preko Albanije, Crne Gore i Srbije, stigao u Mađarsku, gde je dobio politički azil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Nesa

28.11.2018. 21:35

Зоран Заев , човек који небира сретсва да се додвори Западу и Америка.

Miki-Zg

28.11.2018. 23:33

Zakasnili ste gosp. Makedonci ? Dali ste vlast ovom korumpiranom Šiptarskom potrčku ,sve će Vas uz pomoć Zapada demokratski ? strpati u zatvore ?

miki

29.11.2018. 04:26

Ja bi preporucio Zoranu Zaevu dok je na vlast da izgradi jeda novi zatvor da ima bar malo luksuza,jer on nema intelegencija kao GRUJA da zbrise.

realist.

29.11.2018. 06:16

Ceo Balkan je Zaev, nije samo u Makedoniji, pogledajte okolo sta se desava ko je postao Clan EU samo su koruptne Vlade osigurane a Narod je kao Ovce ko ih vodi I obecava oni idu ponjih,bez razlike na Nacionalnosti i Veroispovesti.

Srpska Budva

29.11.2018. 10:19

Narod koji to nije. Bez religije, jezika, istorije, imena,... Sve čine, samo da ne priznaju ono što je činjenica, a to je da su oni Srbi!