KOMŠIĆ O ZASTAVI RS U PREDSEDNIŠTVU BIH: Šefik s leva, ja s desna, ko pre stigne skloniće je

Beta

28. 11. 2018. u 19:55

Na pitanje da li će biti pokrenuta odgovornost zbog isticanja zastave RS u hodniku Predsedništva BiH, koji spada u zajedničke prostorije te institucije, Komšić je kazao da se još ne zna šta se zapravo desilo

КОМШИЋ О ЗАСТАВИ РС У ПРЕДСЕДНИШТВУ БИХ: Шефик с лева, ја с десна, ко пре стигне склониће је

Foto Tanjug

Hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić danas je s dozom humora je ispričao priču o tome šta se navodno dešava sa zastavom Republike Srpske ispred kancelarije predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika."Šefik (Džaferović, bošnjački član Predsedništva) ide s leve strane kad se ugase svetla u Predsedništvu, ja idem s desne. Onda, ko pre stigne do te zastave, sklonimo je", rekao je Komšić kroz smeh novinarima u Sarajevu.

Na pitanje da li će biti pokrenuta odgovornost zbog isticanja zastave RS u hodniku Predsedništva BiH, koji spada u zajedničke prostorije te institucije, Komšić je kazao da se još ne zna šta se zapravo desilo.

On je rekao da je od službi Predsedništva zatraženo da se utvrdi šta se desilo sa zastavom RS, te da će od tog izveštaja zavisiti dalji postupci.

"Po meni, treba preduzeti sve ono što podleže odgovornosti jer je kršenje zakona. Ja nemam nikakvih problema s tim da to podrazumeva ili krivičnu ili neku vrstu disciplinske odgovornosti za nešto što je bio protivzakonit akt", rekao je Komšić.

Zastava RS je bila istaknuta prošlog petka u Predsedništvu, a u subotu, pošto je uklonjena, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je izjavio da je to "nedopustiva i skanadalozna" "poruka" druga dva člana tog tela protiv Srba.

U izjavi agenciji Srna Dodik je ocenio da isticanje zastave RS ne predstavlja nikakvu bahatost i neodgovornost, niti skrnavljenje - kako smatraju bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsedništva iz hrvatskog naroda Željko Komšić, već da uklanjanje zastave "simbolički potvrđuje nameru hegemonističkih krugova u Sarajevu da, protivno Dejtonu, eliminišu Republiku Srpsku, jer histerični noćni juriš na zastavu Republike Srpske upravo to demonstrira".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Goran Vukovic

28.11.2018. 20:20

Da li ćete biti heroji zbog toga....Da li ćete učiniti dobro zemlji koju vodite? Sumnjam.

Marijo

28.11.2018. 22:55

@Grof - Grofe, blizu si istine. Jer, nevidjeno je da drzavu koju cine tri naroda ustvari,ne zeli niti jedan od tih naroda. I jos jedan paradoks: - svaki od tri narodabira jednog clana u troclano predsjednistvo ali to ja samo na papiru, dok jestvarnost drukcija. Clana Predsjednistva iz hrvatskog naroda biraju Bosnjaciili tocnija Muslimani. Cak je i za bosanske prilike ovo paradoks.

Samo tako

28.11.2018. 23:53

Samo neka ta 2 muslimana Komsic i Dzaferovic nastave tako. Hvala im na sigurnim koracima na rasturanju te nakaradne tvorevine.

Maja

29.11.2018. 01:44

@Samo tako - U UK mozes da vidis i skotsku zastavu, u Canadi zastavu iz drugih provicnija, u USA juznjacku zastavu, samo se BIH bori za ''jedinstvo'' uskracujuci prava jednog ustavotvornog naroda sa ponosnom istorijom i gromnom kulturnom bastinom. Zaboga, nismo mi krivi sto vi nemate vasa obelezja, kulturu i istoriju...kompleksi banana drzavica.

saja

29.11.2018. 01:24

Umjesto što trće da uklone zastavu Republike Srpske bolje bi bilo da donesu zastavu Federacije pa da sva trojica čine ljubav i toj i zastavi Republike Srpske.A što se tiče Komšića on je izdao i svoj narod a da neće tudji.Takav on ne treba ni Bošnjacima samo oni to još ne vide.Iskreniji i pošteniji je prijatelj Bošnjaka i Bosne je Milorad Dodik.Treba da se pokrenu ekonomski ciklusi koji će Bosnu osnažiti.Konfrotacije koje se pripisuju Dodiku su u suštini ponašanja Bošnjaka.Prihvatite i Dejton i

DODIK JE AMBASADOR RS U SARAJVU

29.11.2018. 07:59

Svaki ambasador (svugde u svetu) ima pravo da istice zastavu drzave koju predstavlja. Aktom uklanjanja zastave, skracuje se put do referenduma.

66realno

30.11.2018. 02:49

Mile to jedini i zna, da zabavlja narod, dal' pod satorom dal' na drugom mjestu.Umjesto da radi pravi cirkus sa zastavom