Nestali muž i žena iz Subotice pronađeni mrtvi

J. LEMAJIĆ

28. 11. 2018. u 17:14

Višednevna potraga za Draganom i Svetlanom Zolnajić završena na najgori način u naselju Aleksandrovo. Dragan davao znake života, ali je ubrzo preminuo. Sumnja se da je ubio ženu, pa sebi presudio

Нестали муж и жена из Суботице пронађени мртви

Kuća u kojoj je pronađen Dragan Zolnajić Foto J. Lemajić

U PODRUMU kuće u naselju Aleksandrovo u Subotici pronađen je Dragan Zolnajić (53) sa metkom u glavi, dok je telo njegove supruge Svetlane (46) otkriveno u obližnjem vinogradu. Hitna pomoć je povređenog čoveka odmah prevezla u bolnicu, ali je on ubrzo podlegao povredama.

Za bračnim parom se tragalo proteklih nedelju dana, a policija sumnja da je u pitanju ubistvo i samoubistvo, odnosno da je Dragan najpre pucao u suprugu, a potom pokušao sebi da oduzme život. Ipak, kako nezvanično saznajemo, policija još ne odbacuje mogućnost da su supružnici odlučili da zajedno odu u smrt.

Sav u krvi, Dragan Zolnajić pronađen je u kući u Ulici Petra Horvackog koja pripada porodici njegovog bivšeg zeta. Nedaleko odatle, na periferiji grada, ubrzo je pronađeno i telo njegove žene Svetlane. Njeno telo pronađeno je u šahti, umotano u ćebe i preko njega su bile jabuke. Navodno ona je u Sloveniji, gde je radila, upoznala nekog muškarca, što je Draganu i saopštila neposredno pre tragedije, pa se kao motiv zločina pominje i ljubomora.

- Nemamo predstavu kada je mogao da dođe, verovatno tokom noći, jer nismo ništa čuli. Muž je radio u dvorištu, krupio je kukuruz i nije čuo pucanj. Potom smo počeli da spremamo i našli smo ga ispod stola - priča sva u šoku Marija Vujković Lamić, bivša svekrva Draganove sestre. - Još ne mogu da verujem šta se dogodilo, svi smo se jako potresli. Poslednji put smo ga videli prošle subote, doneo nam je jabuka i otišao.

Porodica je odmah pozvala Hitnu pomoć i on je prevezen na urgentno odeljenje Opšte bolnice, gde su mu se lekari dugo borili za život. I pored njihovog truda, Dragan je podlegao povredama u popodnevnim časovima.

Dragan Zolnajić i Svetlana Zolnajić

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa porodicom, sestrom Natašom, bratom Duškom, ali niko od njih u sredu nije imao snage da razgovara. Zolnajići su iza sebe ostavili troje dece, koja su ih ovih dana uzaludno svuda tražila.

- Ja sam u šoku, a porodica zasada ne želi da daje nikakve informacije. Razumite nas, molim vas - rekla nam je kratko Draganova sestra Nataša.

U subotičkoj javnosti mogle su da se čuju razne informacije o Zolnajićima i njihovim dugovima, nerešenim poslovima, kući koja je otišla na doboš... Svetlana je radila u Sloveniji, i pre nego što je nestala vratila se nakratko kako bi bila sa suprugom.

AUTO BEZ TRAGOVA OBIJANjA

NESTANAK bračnog para Zolnajić prijavljen je prošle srede. Svetlani se svaki trag gubi od 16. novembra, a Draganu četiri dana kasnije. Porodica je nestanak prijavila 20. novembra, a nedugo potom pronađen je i njihov auto na kom je ispuštena guma, ali bez tragova obijanja i nasilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

024naDlanu

29.11.2018. 06:37

a gde ima dima, i vatra postoi. da li se ovde radi o ljubomori, ili nečem drugom, utvrdiće istraga. moje saučešće

Dejan Stanojlovic

29.11.2018. 13:20

Samo jos da to policija objasni kako se u ovom slucaju radi o ubistvu i samoubistvu. Tesko je priznati da je Srbija postala eldorado za ubice svih fela koji otimaju i ubijaju, decu, bracne parove i nemocne starce okrivljujuci njjihove najjblize za zlocin kao u najboljim americkim krimi filmovima. Na ovaj nacin se samo stite UBICE, direktni izvrsioci i glavni narucioci zlocina koji imaju interes da otmu imovinu zrtava i nista vise. Sve drugo je pravljenje gradjana ludim iako oni imaju oci i usi.