Narodna stranka zatražila od medija demanti 205 neistinitih objava o Jeremiću

Pravni tim Narodne stranke saopštio je da je obavestio medije koji su, kako je navedeno, u poslednjih sedam meseci u ukupno 205 objava "iznosili i prenosili najbrutalnije laži" o navodnoj umešanosti lidera te stranke Vuka Jeremića u međunarodnu korupciju, da će biti tuženi ukoliko ne objave demanti koji su im poslati.
Narodna stranka zatražila od medija demanti 205 neistinitih objava o Jeremiću
Foto: 021.rs
Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić rekao je da su pismenim putem obavestili urednike televizija Pink i Studio B, kao i dnevnih novina Srpskog telegrafa, Informera, Alo-a, Kurira, Večernjih novosti i Politike, kao i veb portala Republika.rs i SrbijaDanas.com da će, ukoliko na odgovarajući, zakonom propisan način, ne objave demanti koji su im poslali, protiv njih lično i medija koje uređuju biti podneta tužba zbog objava u kojima se iznose klevete i najbrutalnije laži o Jeremiću.
 
Gajić je kazao da pomenuti mediji tužbu mogu izbeći samo u slučaju objave demantija i najavljuje da će isti postupak biti preduzet i protiv ostalih medija koji su prenosili i objavljivali neistinite navode.
 
U saopštenju Narodne stranke navodi se da je uz dopis, navedenim medijima poslato i zvanično pismo američkog državnog tužioca Džefri Bermana, "kojim se nedvosmisleno i precizno potvrđuje da Jeremić 'nije optužen, niti osumnjičen, kao i da nema, i da nikada nije tražio bilo kakvu nagodbu sa američkim vlastima', te da će se pojaviti isključivo kao svedok tužilaštva na suđenju bivšem ministru unutrašnjih poslova Hong Konga Patriku Hou".
 
"Povodom neistina i kleveta o mojoj navodnoj umešanosti u međunarodnu korupciju, koje su o meni objavljivane u medijima poslednjih meseci, obaveštavam građane Srbije da je američko državno tužilaštvo zvanično potvrdilo da nisam ni na koji način osumnjičen za stvari u vezi sa kojima sam bio uporno blaćen. Moje svedočenje se odnosilo samo na činjenicu da sam upoznao Patrika Hoa i bivšeg šefa diplomatije Senegala Tidijana Gadija, ne i na njihovu dalju saradnju, jer u njoj nisam učestvovao", navedeno je između ostalog u tekstu demantija koji potpisuje Jeremić.
 
U pismu Jeremić je naveo da očekuje da se konačno stavi tačka na kampanju, od strane brojnih medija koji su podlegli uticaju aktuelne vlasti, tokom koje se mesecima zasipala javnost o mojoj navodnoj umešanosti u međunarodnu korupciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija