"Ako ne ukinu takse, nastaće ozbiljan problem s lekovima"

Pacijenti koji se jave u zdravstvene ustanove na KiM dobiće svu neophodnu pomoć i lekove i tako će biti i u narednim danima.

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2018.

08:56

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Međutim, ako se nastavi blokada nastala zbog uvođenja taksi na proizvode iz Srbije, nastaće ozbiljan problem jer nećemo moći da funkcionišemo, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je gostujući na RTS rekao da pacijenti u ovom momentu nemaju razloga da idu na neko drugo mesto, ali da će biti problema ako se nastavi ovakva situacija.

"Država Srbija će odraditi svoj deo posla, misli na svoje građane i obezbediće što je neophodno da ne dođe do humanitarne katastrofe", rekao je Lončar.

On je podsetio da kada se događala migrantska kriza, Srbija "nije mogla da ostane živa" od raznih organizacija, Lekara bez granica, Svetske zdravstvene organizacije, a da sada "apsolutno niko" nije zvao da pita za stanje.

"A tada su znali da traže da iz našeg zdravstvenog sistema dajemo vakcine za njih, da li su dobili te vakcine. Niko sada nije kontaktirao ni nas ni ljude dole. Mnogo je glasna ta tišina sa njihove strane", rekao je Lončar.

On je istakao da će Srbija raditi svoj posao i sve što je potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: