LONČAR UPOZORAVA: Ako se ne ukinu takse, nastaće ogroman problem s lekovima

Tanjug

28. 11. 2018. u 08:41

Pacijenti na KiM dobiće svu neophodnu pomoć i lekove i tako će biti i u narednim danima, ali ako se nastavi blokada nastala zbog uvođenja taksi na proizvode iz Srbije, nastaće ozbiljan problem, kaže Zlatibor Lončar

ЛОНЧАР УПОЗОРАВА: Ако се не укину таксе, настаће огроман проблем с лековима

Zlatibor Lončar, Foto: Tanjug

BEOGRAD - Pacijenti koji se jave u zdravstvene ustanove na KiM dobiće svu neophodnu pomoć i lekove i tako će biti i u narednim danima, ali ako se nastavi blokada nastala zbog uvođenja taksi na proizvode iz Srbije, nastaće ozbiljan problem jer nećemo moći da funkcionišemo, izjavio je u sredu ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je gostujući na RTS-u rekao da pacijenti u ovom momentu nemaju razloga da idu na neko drugo mesto, ali da će biti problema ako se nastavi ovakva situacija.

"Država Srbija će odraditi svoj deo posla, misli na svoje građane i obezbediće što je neophodno da ne dođe do humanitarne katastrofe", rekao je Lončar.

PROČITAJTE JOŠ - KRIZA NA KOSMETU - Novi protest Srba u sredu u podne; Arifi: Pre će pasti vlada, nego što ćemo povući mere (FOTO+VIDEO)

On je podsetio da kada se događala migrantska kriza, Srbija "nije mogla da ostane živa" od raznih organizacija, Lekara bez granica, Svetske zdravstvene organizacije, a da sada "apsolutno niko" nije zvao da pita za stanje.

"A tada su znali da traže da iz našeg zdravstvenog sistema dajemo vakcine za njih, da li su dobili te vakcine. Niko sada nije kontaktirao ni nas ni ljude dole. Mnogo je glasna ta tišina sa njihove strane", rekao je Lončar.

On je istakao da će Srbija raditi svoj posao i sve što je potrebno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Miki

28.11.2018. 09:01

A na Kosovu se koriste samo srpski lekovi, srpski keksovi, srpski ulosci i pelene? Nema niceg drugog?

meni ništa nije jasno

28.11.2018. 09:15

dajte lekove besplatno. šaljite fakture na jedan dinar,tako da je taksa isto dinar ako je 100% carina. sva hrana neka bude dinar ili 1 para. šta je tu problem

oldlala

28.11.2018. 09:29

Spustite cenu lekova za 50% kao robu za Kosovo i tako neka carine,razliku neka pokrije drzava dok se neresi ovo pitanje.

Kosta

28.11.2018. 10:11

Vidim da ste spremni sve dok ima zaliha.A posle najavljuje te humanitarnu katastrofu.I kriv Zapad naravno. Potpuno ste nesposobni i neobrazovani. Nemate rešenja ni za jedan problem već samo kukate i želite se na neke mračne zapadne sile....

goran

28.11.2018. 11:36

Pa ova ekipa što godinama švercuje preko granice sve živo, neka prošvercuje i lekove. A vi znate ko su

др Милан Лекић

28.11.2018. 13:18

Колега, поручи свом шефу да Срби са Косова знају да је он тај који је укључио југ Косова у Велику Албанију, и да је медијска блокада и фарса са актуелном ситуацијом на Косову део договореног сценарија с немцима.. Предложи му да сазове скупштину Србије са једном тачком дневног реда - Косово. Предложи му да повуче свој потпис са Бриселског акта издаје. Предложи му да поруши бетонске конструкције на граници са Косовом и са Додиком и Ђукановићем формира царинску унију. Храбар је Вучић витез.

VLADIMIR

28.11.2018. 13:22

E da su mu sada kum i Siptar zivi pa da "vrate"usluge kojima ih je "ministar" zaduzio!

др Милан Лекић

28.11.2018. 14:54

Колега, поручи свом шефу да су највећи порази п