Samsung se izvinio radnicima jer su oboleli od raka

Kompanija Samsung izvinila se radnicima koji su oboleli od raka radeći u njihovim fabrikama.
Samsung se izvinio radnicima jer su oboleli od raka
Foto: Pixabay
Na ovaj način je završen spor koji traje desetak godina, nakon što je otac bivše Samsungove radnice preminule u 22. godini, potpisao nagodbu u Seulu sa jednim od predsednika kompanije Kim Kinamom.
 
"Iskreno žalimo i izvinjavamo se svim radnicima koji su oboleli, kao i njihovim porodicama. Nismo uspeli da na ispravan način rešimo zdravstvene rizike u našim fabrikama LCD-a i poluprovodnika", rekao je Kinam. 
 
Prema ugovoru koji je potpisan ranije ovog meseca, Samsung elektroniks će grupi bivših radnika isplatiti odštete do 133.000 dolara po osobi. Naknadu će dobiti osobe koje su obolele od 16 različitih vrsta raka i nekih drugih retkih bolesti, žene koje su imale spontane pobečaje, kao i porodice koje su dobile decu sa teškoćama u razvoju. 
 
Inače, Samsung je odbio da otkrije koje su to štetne hemijske supstance koje se koriste u proizvodnji, nazivajući to poslovnom tajnom.
  • Уклони

    29.11.2018 18:52
    Их
    Ко ће да се извини грађанима Србије за неиспуњавање законске обавезе замене радиоактивних громобрана? Ко ће да исплати одштету онима који су се разболели?
    Шта кажу адвокати?
  • @Pojma nemamo

    28.11.2018 14:25
    S obzirom da je zivotni vek skoro duplo duzi sad uz modernu tehnologiju nego ranije bez, apsolutno nije bitno na koji nacin nas ugrozava.

    p.s. Druga stvar je proizvodnja (i servisiranje) i razne hemikalije koja se koriste ili oslobadjaju u toku
  • Anonimus

    28.11.2018 13:33
    Logor
    Lear I kablovi koji se prskaju mišomorom pre I nakon radnog vremena,a radnicima maske I rukavice!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.