Tramp na sastanicma sa svetskim liderima

Američki predsednik Donald Tramp imaće bilateralne sastanke s nizom svetskih vođa tokom boravka u Agentini na skupu G-20 ove nedelje.

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2018.

00:46

Tramp na sastanicma sa svetskim liderima
Foto: Gettyimages

Među tim sastancima su i susretu sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i japanskim premijero Šinzo Abeom, saopšteno je u Beloj kući.

Savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džon Bolton rekao je da će Tramp takođe da se sastane s predsednicima Argentine Maurisijom Makrijem, Južne Koreje Mun Džae Inom, Turske Redžepom Tajipom Erdoganom kao i s indijskim premijerom Narendrom Modijem.

Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders rekla je da je ovaj put šansa za predsednika SAD da učvrsti odnose s drugim svetskim liderima i unapredi globalni ekonomski sistem zasnovan na "slobodnoj, poštenoj i recipročnoj trgovini".

Ekonomski savetnik Leri Kudlou rekao je da će Trampov sastanak sa Sijem biti na radnoj večeri i da je Tramp "otvoren" za sklapanje trgovinskog dogovora tokom puta.

Na pitanje da li će se Tramp sastati sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom on je odgovorio "ne" i rekao da je program susreta već prepun.

Međutim Sara Sanders nije isključila neformalni susret s Saudijcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: