Najnovije vesti
Vesti Svet
Tramp sa Sijem na samitu G20

Tramp sa Sijem na samitu G20

Ekonomski savetnik Bele kuće Lari Kadlov rekao je danas da će američki predsednik Donald Tramp imati radnu večeru s kineskim predsednikom Si Đinpingom na predstojećem samitu G20 u Argentini, a ostavio je otvorenu mogućnost da dve zemlje postignu trgovinski sporazum.

donald tramp si đinping Foto: RAS Srbija / RAS Srbija
donald tramp si đinping

"Postoji velika mogućnost da postignemo sporazum i on (Tramp) je za to otvoren", izjavio je Kadlov, inače direktor Nacionalnog ekonomskog saveta, na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Tokom posete Argentini povodom samita G20 kasnije ove nedelje, Tramp će imati sastanke sa nizom svetskih lidera uključujući nemačku kancelarku Angelu Merkel, ruskog predsednika Vladimira Putina, japanskog premijera Šinza Abea i kineskog predsednika Si Đinpinga.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je da će se Tramp, između ostalog, tamo sastati i sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom i turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Portparolka Bele kuće Sara Senders rekla je da je to putovanje prilika da predsednik učvrsti odnose sa drugim svetskim liderima i unapredi globalni ekonomski sistem zasnovan na "slobodnoj, pravednoj i recipročnoj trgovini".