CG skupština nakratko prekinuta zbog sukoba dva poslanika

U crnogorskoj skupštini došlo je do verbalnog sukoba opozicionog poslanika Milana Kneževića i poslanika vladajuće koalicije Andrije Popovića.

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2018.

12:41

CG skupština nakratko prekinuta zbog sukoba dva poslanika
Foto: Thinkstock

Skupština je nakratko bila prekinuta.

Knežvić je, naime, na jučerašnjem zasedanju govorio o "fašističkoj" himni Crne Gore, a Popović je rekao da ga treba poslati u ludnicu.

Nakon izlaganja Kneževića u kojem je kazao da vlast želi da natera ljude da slušaju “fašističku himnu“ reagovao je Popović, obraćajući se predsedavajućem Genciju Nimanbeguu.

“Vi ste morali da reagujete, ne možete pustiti da ovo ide do tog nivoa. To je toliko uvreda da ovoga čoveka (Kneževića) treba u ludnicu povesti, a ne pustiti ga da nastavi da govori u parlamentu”, rekao je Popović, na što je reagovala i poslanica DF Marina Jočić, piše podgorička Pobjeda.

Jočić je rekla da misli da po Poslovniku nije dozvoljena ovakva vrsta uvreda.

Knežević se, međutim, nije izvinio zbog toga što je crnogorsku himnu nazvao fašističkom, konstatuje podgorički dnevnik, uz podsećanje da ovo nije prvi verbalni incident između dvojice poslanika.

Podseća se da je početkom novembra tokom sednice Skupštine Popović, izrevoltiran time što mu Knežević ne dozvoljava da dođe do reči, govoreći da Popovića niko ne sluša, pa je u jednom trenutku poručio: “Ajde izlazi, kretenu jedan”, što je iznerviralo Kneževića do te mere da mu je rekao: “Bitango, ajde dođi ovamo”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: