• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako prepoznati dobre prevodilačke agencije

Izvor Promo

Ako su vam potrebni prevodioci za vaš posao ili da vam završe neke administrativne poslove, prevedu dokumenta, ovaj tekst bi mogao da vam pomogne.

 Prevodilac prevodioci prevodilačke usluge Izvor: Mondo/Google
Izvor: Mondo/Google

Da li imate svoju firmu koja posluje sa inostranim tržištem? Ili planirate da odete u inostranstvo pa ste počeli da sakupljate dokumenta za odlazak? Onda ste sigurno dolazili u situaciju da pojedine dokumente ne umete u potpunosti da razumete.

Bez obzira na to koliko poznajete neki strani jezik, ponekad će se desiti da ne razumete neke rečenice. Zato, ukoliko želite da vaša firma uspešno posluje sa inostranstvom, potrebne su vam prevodilačke agencije sa stručnim timom koji će profesionalno prevesti sva potrebna dokumenta. U nastavku vam iznosimo na koji način da utvrdite profesionalnost prevodilačke agencije pre nego što je angažujete.

Da li vam je potreban opšti ili specijalizovan prevod?

Ukoliko vam je potreban prevod nekog teksta, tj. dokumenta važno je da znate kome da se obratite. Tako na primer, ukoliko su vam potrebni prevodi pravnih dokumenata, ili dokumenta za koje je neophodno znanje iz te oblasti, potrebno je da pronađete sudskog tumača. Na sreću, danas mnoge prevodilačke agencije nude i uslugu angažovanja sudskog tumača za veliki broj svetskih jezika.

Sa druge strane, ukoliko vam je potreban prevod nekog opšteg teksta, u tom slučaju možete angažovati agenciju koja ima iskusne prevodioce. Iako većina ima poznanike koji dobro znaju neki strani jezik, to i dalje ne znači da će takva osoba znati da potpuno tačno prevede vaš tekst.

Profesionalnost prevodilačke agencije - garant kvaliteta usluge

Danas postoje mnogobrojne prevodilačke agencije, međutim upravo zbog toga možete napraviti grešku prilikom angažovanja određene. Jedan od načina da steknete poverenje u profesionalnost agencije je da vam omoguće pristup portfoliju. Jedino tako moći ćete da se uverite u nivo kvaliteta prevodilačke agencije. Pored toga, na prvom sastanku bi trebalo da se porazgovara o tome koliko im je vremena potrebno da odrade vaš projekat. Ukoliko procenite da nisu dovoljno ozbiljni i da izbegavaju konkretan odgovor, potražite drugu agenciju. I naravno, najbolji način da pronađete dobru agenciju je preporuka klijenata. Ako vam više ljudi preporučuje određenu agenciju, trebalo bi da odete na razgovor sa njima.

Problemi sa kojima se možete susresti tokom saradnje sa prevodilačkom agencijom

Iako vlada jaka konkurencija između agencija za prevođenjem, to ne mora da znači da će upravo zbog konkurencije prevodilačke agencije poboljšati svoj kvalitet kako bi pronašli klijente.

Zbog toga nije retkost da se nakon dogovorenog posla prevodilačke agencije jave kako ne mogu da ispune svoj posao u predviđenom roku, ili da prosto dobijete prevod koji nije zadovoljavajućeg kvaliteta. Kako biste izbegli ovakve neprijatne i stresne situacije ne bi bilo loše da angažujete prevodioca što ranije, ali i da mu date nešto kraći rok kako bi se moglo prolongirati vreme završetka posla.

Cena usluga prevodilačke agencije

Cena usluge prevodilačke agencije pre svega zavisi od vrste prevoda koji vam je potreban, kao i dužine samog prevoda. Ali, generalno treba imati na umu da su opšti prevodi povoljniji u odnosu na one gde je neophodno angažovanje sudskog tumača i overa dokumenata.

Sa druge strane, ukoliko živite u mestu gde ima više prevodilačkih agencija, ne bi bilo loše da posetite nekoliko kako biste mogli da uporedite kvalitet usluga, ali i cenu. Na taj način nećete doći u situaciju da razmišljate da li ste prevareni.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image