27. novembar  2018. 23.51  | Izvor: Tanjug

Tači: Sporazum uz obostrano priznanje, promenu rezolucije 1244

PRIŠTINA -

Kosovski predsednik Hašim Tači, posle sastanka sa savetnikom predsednika SAD Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom, rekao je da su zaključili da je sada istorijski trenutak koji Beograd i Priština ne treba da izgube da bi postigli konačni sporazum, uz obostrano priznanje.

"Postoji jedinstvena, potpuna podrška, zajednički zaključak je da je pravi trenutak, istorijski trenutak koji Kosovo i Srbija ne treba da izgube, da bi postigli konačni sporazum uz obostrano priznanje, promenu rezolucije 1244 i članstvo Kosova u UN ", rekao je Tači posle sastanka, prenosi RTK2.

hasim, taci

On je naveo da su Bela kuća, Trampova administracija i Bolton jasno istakli da će rešavanjem problema na Balkanu, uključujući zatvaranje jednovekovnog konflikta između Beograda i Prištine, kroz mirovni sporazum, i Evropa biti mirnija i snažnija.

Tači je kazao da će sporazum biti sveobuhvatan, što uključuje mnoge aspekte i otvorena pitanja između dve strane, o kojima će pregovarački tim, za koji će se glasati u kosovskoj skupštini, pregovarati sa srpskim pregovaračkim timom.

Srodne vesti

Broj komentara: 4

tane  28. 11. 2018. | 09:36
Priština mora što hitnije da promeni kurs i prihvati srbe kao ravnopravne
Tina  28. 11. 2018. | 10:29
Šarena laža, krije se iza rečenice "mir u regionu", a mira ne može biti kad se tako ponašaju. Ovo prevazilazi politiku i interese, ovo je klasično iživljavanje.
Ведран  28. 11. 2018. | 11:14
Пусте жеље пустог човека. Истиче му мандат а посао није завршио, кад се тако у теснац сатера свашта се може и очекивати. Надам се разумнијим преговарачима у будућности.
Miko  28. 11. 2018. | 12:08
Ko si bre ti da menjas rezoluciju?