BiH

Stanić: Preduzete sve mjere na utvrđivanju identiteta lica koje je prijetilo Dodiku

Stanić: Preduzete sve mjere na utvrđivanju identiteta lica koje je prijetilo Dodiku
Foto: N.N. | Stanić: Preduzete sve mjere na utvrđivanju identiteta lica koje je prijetilo Dodiku

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH Perica Stanić potvrdio je Srni da su pripadnici ove službe nakon prijave prijetnje smrću upućene predsjedavajućem Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku, odmah preduzeli hitne i zakonom propisane mjere i radnje na utvrđivanju identiteta počinioca i okolnosti pod kojim je prijetnja upućena.

"Uložemo maksimalne napore da što prije otkrijemo počinioca koji je uputio prijetnje i u skladu sa zakonom sankcionišemo", rekao je Stanić.

On je dodao da će istraga biti sprovedena "na visokom nivou" u saradnji sa ostalim policijsko-bezbjednosnim agencijama u BiH i inostranstvu, s obzirom da je riječ o prijetnjama upućenim VIP licima koja su pod zaštitom.

U kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Srni je potvrđeno da su Dodik i članovi njegovog kabineta juče dobili prijetnje smrću.

Srni je rečeno da je juče upućen poziv sa njemačkog broja na telefon u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, te da je nepoznata osoba počela da vrijeđa Dodika i njegove saradnike govoreći "da će ih sve zapaliti".

"Prijetnje su upućene zbog postavljanja zastave Republike Srpske u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva. Poziv je upućen juče, neposredno prije isteka radnog vremena u kome je nepoznata osoba najstrašnije vrijeđala Dodika i zaposlene u njegovom kabinetu", kažu u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Prijetnje su prijavljene generalnom sekretaru Predsjedništva BiH Zoranu Đeriću, koji je o tome obavijestio Sipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije