Ex -Yu

Ubio oca pa nazvao policiju i rekao da je pronašao njegovo tijelo

Ubio oca pa nazvao policiju i rekao da je pronašao njegovo tijelo
Foto: Ilustracija | Ubio oca pa nazvao policiju i rekao da je pronašao njegovo tijelo

Policija u Čačku rasvijetlila je ubistvo Janićija Savovića (69), koji je u subotu veče ubijen u svojoj porodičnoj kući u Mrčajevcima, i to udarcima tupim predmetom po glavi.

Poslije tri dana od zločina, policajci su, po nalogu zamjenice višeg javnog tužioca u Čačku, uhapsili Janićijevog sina Jovana (48), koji se sumnjiči da je kriv za zločin, a na teret mu se stavlja da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici sa smrtnom posljedicom. Nakon saslušanja, osumnjičeni je priveden sudiji za prethodni postupak, koji mu je odredio pritvor do 30 dana, pišu "Novosti".

Ubistvo se dogodilo u subotu poslie podne. Uveče je zločin prijavio sam ubica, navodeći da je on, navodno, došao kući i u dnevnoj sobi zatekao tijelo svog oca, prenio je "Blic". O slučaju je obavješten i nadležni tužilac, koji je, uvidjevši rane na glavi žrtve, naložio obdukciju.

Rezultati su ukazivali da se radi o ubistvu, odnosno o nasilnoj smrti, koja je uslijedila nakon što je muškarac zadobio više udaraca tupim, najvjerovatnije drvenim predmetom po tjemenu glave.

Istraga je, nezvanično se saznaje, od starta išla u tom smjeru da je ubica Jovan, jer u kući nisu primjećeni nikakvi tragovi premetačine, niti bilo šta drugo što bi ukazivalo na treću osobu. Izjave su uzete i od komšija, koji su potvrdili da sa Savovićima nisu imali gotovo nikakvu komunikaciju, da su njih dvojica živjeli sami, te da su ih zbog prgave naravi izbjegavali.

Ispričali su i da su otac i sin bili alkoholičari, da su se često prepirali, ali da kobne večeri ništa neobično nisu čuli. Bili su šokirani kada su u komšiluku vidjeli policiju, i kada su saznali za zločin. Kažu i da je policija danonoćno dežurala ispred kuće Savovića, a potom su vidjeli i da odvode Jovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije