Poslanička pitanja o napadu na Borka Stefanovića

Poslanici su na početku sednice iskoristili pravo na poslanička pitanja i zatražili detaljnije informacije o nedavnom napadu na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića, dok vladajuća stranka pita opoziciju o ubistvu Milana Pantića i Ranka Panića.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pitao je ministra unutrašnjih poslova, ministarku pravde i predsednika Srbije dokle se stiglo sa istragama koje su u vezi sa napadima na opozicione poslanike.

Aleksić je napadače na Stefanovića doveo u vezu sa SNS-om, a traži i informacije o ranijim slučajevima, prethodnih godina, u Vrbasu, Mionici, Bujanovcu i Vranju.

Pročitao je izjave onih koji su bili napadnuti i tvrdi da su prethodno "medijski satanizovani".

Poslanik Nove Srbije – Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović rekao je da treba reći ko je nalogodavac napada na Borka Stefanovića.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović tražio je posebnu sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o napadu na Stefanovića, kao i još dvojicu članova Levice Srbije, kao i policajca koji je obezbeđivao skup.

Poslanik na listi SNS-a Marijan Rističević, upitao je ko je ubio novinara Milana Pantića, zatim Ranka Panića za vreme bivše vlasti, kao i ko je prebio Velju Ilića kao političkog protivnika 2009. godine u njegovom stanu.

Poslanik SNS-a Aleksandar Marković napomenuo je da je juče u Njujorku počelo suđenje Patriku Hou bliskom saradniku Vuka Jeremića, za razna krivična dela, između ostalog, za pranje novca i korupciju.

"U tom postupku svedoči Jeremić koji je godinama dobijao ogromne sume novca od Hoa i to će biti prilika da javnost sazna kakve veze Jeremić ima sa njim i zašto je dobijao novac", kaže Marković.

Upitao je Tužilaštvo za organizovani kriminal da li su počeli istragu protiv Vuka Jeremića imajući u vidu nove okolnosti i s obzirom na to da mediji pišu da je godinama dobijao ogromne svote novca od Hoa, navodeći da je samo 2014. godine uplaćeno na račun Jeremićeve NVO oko milion dolara.

Poslanik SNS-a je pitao i da je istina da su u vreme mandata gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa njegove firme odnosno firme povezane sa njim prihodovale oko 300 miliona evra.

"Ako je to sve istina, hoće li neko istražiti kako je to moguće i odakle toliki novac", pitao je Marković. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво