Boks spektakl u Čairu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.11.18. | 12:53

Na redu je novo izdanje "Zlatne rukavice" koja se nakon 21 godine vraća u Niš i to od 29. do novembra do 1. decembra

Prestižni međunarodni turnir u boksu, koji ove godine slavi 61. rođendan – „Zlatna rukavica“ biće održan u niškoj Hali „Čair“ od 29. do novembra do 1. decembra 2018. godine. 

Boks selekcija Srbije nakon zajedničkih priprema sa reprezentacijom Rusije, koje su održane u Beogradu, kao i takmičenja na tradicionalnom i veoma cenjenom međunarodnom turniru u Skoplju – „Zlatnom gongu“ gde su naši borci uzeli četiri zlata i tri srebra i bili najuspešniji tim ovog  48. po redu turnira, otputovali su u Niš gde sledi najznačanije takmičenje za naše momke u finišu sezone.

Izabrane vesti

 “Zlatna rukavica” i vrhunski boks vraća se pod svodove niškog „Čaira“ nakon 21 godinu. Poslednji put ova manifestacija gostovala je u sportskoj lepotici Niša 1997. Kroz ovogodišnju „Zlatnu rukavicu“  proći će preko 80 boksera iz 25 zemalja. Očekuju su vrhusnki mečevi, borbe u kojima će svaki bokser izgarati za pobedu, uz scenografiju nalik onoj u Las Vegasu, te žiri koji čine legende srpskog i jugoslovenskog boksa: Mirko Puzović, Fazlija Šaćirović, Bratislav Ristić, braća Tadija i Slobodan Kačar, Aca Rusevski i Damir Škaro.

Finalne „Zlatne rukavice“ zakazano je za 1. decembar 2018. sa početkom od 19 časova u Hali „Čair“, a zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Niša ulaz će biti besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine. „Zlatna rukavica“ danas je turnir na kojem ponovo boksuju samo šampioni, konkurencija je prejaka, a naši najbolji bokseri potvrdili učešće i obezbedili sebi šansu da sledeće godine budu učesnici reprezentativnih priprema.

 “Ovo je turnir za najbolje. Ovo je turnir za najhrabrije, pa zato pozivam sve profesionalne boksere, kik boksere kao i MMA borce da se prijave i odmere snagu sa najboljima. To je svetski trend, potrebna je samo hrabrost da se prijave, a u ringu neka pobeđuju najbolji“ – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin.

FOTO: BSS


tagovi

boksZlatna rukavicaČair

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara