Izvor: B92

U Atini su već počele da se prepričavaju impresije o lokacijama na kojima možete videti ogromne penise iscrtane na zidovima zgrada, a već postoji i nalog na Instagramu na kom vam je detaljnije objašnjeno gde se oni nalaze.

Grupa prijatelja iz jedne atinske gimnazije je pokrenula projekat Dikaso još pre 10 godina.

“Verujem da smo svi crtali penis drugu ili drugarici u svesci, jer nam je to bilo šaljivo. Prošlo je toliko vremena od tada, a mi smo nastavili da crtamo istu stvar, ali ne u sveskama“, kaže jedan od njih za grčki „Lifo“ otkrivajući da su želeli čak da naprave i izložbu slika u jednoj galeriji. – “Čim nađemo povoljnu priliku i publiku. Do tada je generalno situacija u Atini takva, a to je jedan od razloga zbog kog smo i započeli projekat.“

Pa dobro, ali zašto bi neko slikao penise širom grada?

“Prvenstveno zato što želimo da izmamimo jedan glupi osmeh onima koji to smatraju smešnim kao i mi. Istovremeno, želimo da iznerviramo one mizerne ljude bez smisla za humor kojima smeta i koje vređa i ono najmanje, koji ne razumeju magiju našeg projekta i koji to smatraju ogavnim, uvredljivim, seksističkim“, zaključuju oni.

Stoga ako se nađete u Atini,nemojte da vas začude grafiti džinovskih penisa koji se nalaze na nekoliko lokacija u gradu.

View this post on Instagram

#streetart #dickdrawings #graffiti

A post shared by Pablo Dickasso (@dickasso_) on

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.