Utorak, 27.11.2018.

08:55

Slovenija: Žena prvi put na čelu Generalštaba?

Slovenački ministar odbrane Karl Erjavec potvrdio je da će predložiti general-majora Alenku Ermenc za novog načelnika Generalštaba slovenačkih oružanih snaga.

Izvor: Tanjug

Slovenija: Žena prvi put na čelu Generalštaba?

Alenka Ermenc, koja je prošlog petka promovisana u prvu ženu vojnog generala, zameniće u sredu na čelu Generalštaba general-majora Alana Gedera, prenosi STA.

Geder je na tu poziciju došao 22. februara ove godine, a kako je najavljeno, Erjavec će sutra na sednici vlade predložiti da ga na tom mestu zameni Ermencova.

Alenka Ermenc je diplomirala na Faultetu društvenih nauka zu Ljubljani i Kraljevskom koledžu vojnih nauka u Londonu, a 2009. godine je masterirala na Univerzitetu u Londonu.

U slovenačkim oružanim snagama je na službi već 27 godina.

U martu ove godine imenovana je za zamenika načelnika Generalštaba, što je tada bila najviša pozicija za jednu ženu u vojsci, navodi slovenačka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: