Đaci prodavali zimnicu da bi skupili pare drugarima za ekskurziju

Učenici jednog razreda u Osnovnoj školi "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju pomogli su drugarima iz razreda, blizancima Sofiji i Stevanu, da odu na ekskurziju osmog razreda, tako što su prodavali zimnicu na jednoj tezgi.
Đaci prodavali zimnicu da bi skupili pare drugarima za ekskurziju
Foto: Pixabay
Razredna starešina odeljenja osmo-tri Milka Tošić umesila je dve tepsije pite, koje su takođe prodate u humanitarne svrhe. 
 
"U razredu kome sam ja razredna starešina ima najviše učenika slabijeg imovnog stanja, odnosno čak njih 17 dobija besplatne udžbenike. Veći problemi nastanu kada ta dobra deca, dobri đaci, žele da idu na ekskurziju ali njihovi roditelji to ne mogu da im priušte", rekla je Tošić. 
 
Učenici su prikupili 9.200 dinara, a škola će dodati 3.000 dinara, što će biti dovoljno za odlazak blizanaca na ekskurziju.
  • Neven Stefanovic

    27.11.2018 10:48
    Vikala 21
    U doba TIta svi smo isli na racun drzave i ja kao dete rastavljenih roditelja. Itekako se secam...
  • LOL

    27.11.2018 09:19
    za Sale
    Nisi u pravu, dete mi ide u novosadsku osnovnu skolu i dva puta godisnje za ovih cetiri godine koliko je pohadja skola pravi "vasar". Na skolskom vasaru se izlazu decije rukotvorine a mi roditelji spremamo kolace i sve se prodaje posetiteljima . Novac zaradjen od prodaje se koristi da bi se platila ekskurzija, karte za bioskop, pozoriste, uzina onima koji ne mogu to da priuste. Mi u razredu imamo nekolio porodica koje dobijaju besplatne udzbenike od toga samo jedna romska porodica zaista treba pomoc, ostalo su sve sami prevaranti. Deca im idu na ekskurzije, zimovanja, letovanja i naravno ne izostaju ni sa jednog rodjendana posto im nije problem da plate poklone 30 puta godisnje e to je problem u ovom drustvu sto smo prepuni prevaranata. Nezavisno od te cinjenice glupo je okarakterisati decu iz grada kao "klasu ispod", ako vi sa vasim detetom imate takvo iskustvo zao mi je, ali verujte mi na rec da i u gradu ima roditelja koji znaju da odgoje postene ljude. Mesto odrastanja nije glavni cinbenik kakav ce karakter imati dete, vecu ulogu igra porodica.
  • Anonimna

    27.11.2018 09:08
    Izuzetak ne cini pravilo
    Naravno da je ovo dirljiva prica i pohvale za razrednu i decu, kada bi se takve stvari potencirale i objavljivale, ali toga je nedovoljno. Kao npr. emisija "S Tamarom u akciji" na TV i slicno. Postali smo jako raslojeno drustvo, oprostite mi ako sam skepticna, da, ova deca ce otici na ekskurziju, ali oni treba i da studiraju, da odu u velike gradove na studije, da dobiju sansu kao npr. deca iz "kruga dvojke", a toga, tuzno, verovatno nece biti, ako se nesto drasticno ne promeni u drustvu. Osiromasili smo materijalno, duhom, siromasni smo inicijativom i eto, kao i ja, postali rezignirani pesimisti. Svakako, dobra dela na pojedinacnom nivou, ne mogu ispraviti nebrigu drustva i njenih mehanizama, koji, vidimo, daju novac za propale projekte, fanfare i novogodisnju preteranu rasvetu. Zelim toj deci detinjstvo kakvo smo mi imali, oslobodjeno egzistencijalnih briga... Zvuci kao naucna fantastika, trenutno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.