Osuđen na uslovni zatvor i novčanu kaznu zbog nelegalne gradnje u Surčinu

Milan Đurica je na osnovu sporazuma sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu o priznanju krivice, osuđen na uslovnu kaznu zatvora i novčanu kaznu zbog nelegalne gradnje u Surčinu.
Osuđen na uslovni zatvor i novčanu kaznu zbog nelegalne gradnje u Surčinu
Foto: 021 (ilustracija)
On je osuđen na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i novčanu kaznu od 200.000 dinara, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.
 
Đurica je osuđen jer je i pored zabrane nastavio radove u periodu od septembra do novembra.
 
Kontrola nelegalnih građevinskih objekata pojačana je od stupanja na snagu novih odredbi Zakona o ozakonjenju.
 
U tužilaštvu kažu da ozakonjenje objekta ne isključuje krivičnu odgovornost za već učinjeno krivično delo "građenje bez građevinske dozvole", ali može da poboljša položaj okrivljenog u postupku i da bude olakšavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.