Šest hitaca u robijaša dok je kosio travu

J. ĆOSIN

26. 11. 2018. u 15:08

Jagodinca Ivana Ilića (41), koji je izdržavao kaznu u KPZ Niš, likvidirali pucajući iz "škorpiona". Zapaljen automobil koji su koristili napadači. Ilić bio osuđen za trgovinu narkoticima

Шест хитаца у робијаша док је косио траву

Policija na mestu ubistva Foto: J. Ć

IVAN Ilić (41) iz Jagodine, koji je izdržavao kaznu u niškom Kazneno-popravnom zavodu, ubijen je u ponedeljak oko 13.30 sa šest hitaca iz "škorpiona". On je u trenutku zločina bio angažovan na održavanju zelenila u blizini gradske tvrđave kada su nepoznati napadači na njega otvorili vatru. Ilić je povredama podlegao na mestu, a policija traga za počiniocima.

Prema nepotvrđenim informacijama, maskirani "revolveraš" sačekao je Ilića na stazi iza benzinske pumpe, koja vodi ka Tvrđavi. Ispalio je šest hitaca, a zatim ušao u automobil za čijim je volanom bio nepoznati muškarac.

- Osuđenik je na mestu ostao mrtav. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo i intenzivna istraga je u toku - rekao nam je izvor blizak istrazi. - Automobil koji su najverovatnije koristili napadači, pronađen je zapaljen.

Vozilo je zatečeno ugljenisano u Ulici Danila Kiša u niškom naselju Donji Komren, dva kilometra od mesta zločina. Zasada nema informacija da li je u njemu pronađeno i oružje iz kog je pucano. Kako saznajemo, u pitanju je automobil "ford".


Nišlije je uznemirila vest da je usred bela dana došlo do pucnjave u ulici koja vodi do same Tvrđave.

- Parkirao sam auto tu u blizini. Dok sam prilazio, video sam leš muškarca kome je glava bila u krvi, licem okrenuta ka zemlji - rekao je jedan od prolaznika koji se u ponedeljak zatekao u blizini nemilog događaja.

- Pozvao sam Hitnu pomoć, a oni su već bili na putu do mesta događaja. Užas i neverica da se ovako nešto i dalje dešava na našim ulicama. Ovde mi dete prolazi svakog dana kada ide na fakultet.

Kako se pretpostavlja, u pitanju je kriminalni obračun, jer je ubijeni Ivan Ilić bio na odsluženju kazne zbog dilovanja narkoticima. On je u niškom Kazneno-popravnom zavodu bio angažovan na održavanju zelenila sa ostalim osuđenicima u blizini niške Tvrđave. Na slobodu je trebalo da izađe 2022. godine, a kako smo saznali bio je uzoran zatvorenik i nije imao ni najmanje prekršaje tokom odsluženja kazne.

Zapaljeni auto

BEZ PRATNjE I OBEZBEĐENjA

NA mesto gde se dogodilo ubistvo zatvorenici su dolazili svakog dana da bi uređivali javne površine, a onda je po njih u zakazano vreme dolazio autobus koji ih je vraćao u zatvor. Tokom rada na uređivanju, njima nije organizovana nikakva pratnja niti obezbeđenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Crni Gruja

26.11.2018. 17:43

Gde je bila zatvorska straža, i kako je neko saznao da će nastradli biti u datom trenutku na tom mestu. Čovek nije više ni u zatvoru siguran.

Mi

27.11.2018. 10:10

O nesreće zatvorenici bez pratnje. Dobro je da nije neko veće zlo se desilo.

PERA

27.11.2018. 10:40

ZAR SE NE KORISTI AUDI?????? BRUKA ZA NESPOSOBNU POLICIJU!!!! I MINISTAR OPET KAZE DA SMO BEZBEDNI......