Nedelja, 06.08.2000.

11:10

VUKOVIC: DEFINITIVNO NE NA IZBORE

Izvor: B92

Default images
Funkcioner Demokratske partije socijalista Miodrag Vukovic izjavio je da clanice vladajuce crnogorske koalicije sigurno nece izaci na savezne izbore 24. septembra. "DPS, Narodna stranka, Socijaldemokratska partija i Liberalni savez Crne Gore definitivno ne izlaze na takozvane savezne izbore", rekao je u subotu uvece predsednik izvrsnog odbora DPS u intervjuu televiziji Montena. Vukovic je dodao da ce tu odluku DPS-a potvrditi stranacki organi, sto je, kako je objasnio, samo uobicajena demokratska praksa i nikako ne znaci "kolebanje oko toga da li cemo dati legitimnost Milosevicevim izborima". Vukovic je istakao da razume potrebu srpske opozicija da izadje na izbore, jer je "diktatura beogradskog rezima njihova stvarnost". Ukoliko opozicija bude bojkotovala izbore, ta diktatura postace "trajno resenje", a ako na njih izadje, "postoji sansa, makar i u nelegitimnoj izbornoj proceduri, da dodje do nekih promena". On je odbacio mogucnost da koalicija "Da zivimo bolje" pozove svoje pristalice da na izborima 24. septembra glasaju za listu srpske opozicije. "To bi bilo previse. Bilo bi to karikaturalno ucesce Crne Gore na izborima koji su za nju nistavni", rekao je Vukovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: