Sukob Rame i Haradinaja oko "korekcije granica"

Albanski premijer Edi Rama i kosovski premijer Ramuš Haradinaj sukobili su se oko korekcije granice sa Srbijom, odnosno Hašima Tačija, piše "Gazeta ekspres".

Edi Rama je, piše Ekspres, sa emocijama u glasu, rekao da je magarac svako ko kaže da je Hašim Tači izdajnik, dok je Haradinaj poručio da "niko neće taći nijedan metar kosovske zemlje".

Haradinaj je rekao da je pitanje korekcije kosovskih granica okončano 17. februara 2008. godine, kada je proglašena kosovska nezavisnost.

"Šta mislite, nije u redu da bilo ko dobije metar kosovske zemlje bez obzira na to da li je Albanac, da li je Ramuš, Edi ili Hašim Tači. To je ozbiljno pogrešno. Ovo je zemlja Albanaca formirana krvlju, 17. februara, i svi to moraju znati. U ovim granicama nas prepoznaju Albanija i Amerika", rekao je Haradinaj komentarišući Raminu poruku da je magarac svako ko Tačija naziva izdajnikom.

Dana je održana zajednička sednica vlade takozvanog Kosova i albanske Vlade.

Albanski premijer Edi Rama rekao je da se Srbija agresivno ponaša prema Prištini i da Beograd ne vidi, kako je rekao, Kosovo kao nezavisnu državu.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво