RUKOMETAŠI POVREĐENI NA IBARSKOJ: Čudo i sreća nas spasli nas od sigurne smrti!

G. ĆIROVIĆ

26. 11. 2018. u 11:00

Ljupče Nikolić, vozač minibusa, i Dragan Vlajić, trener RK Karađorđe, posle udesa. Vozač "stila" prešao u našu traku, sudar nismo mogli da izbegnemo. Povređeno 11 osoba

РУКОМЕТАШИ ПОВРЕЂЕНИ НА ИБАРСКОЈ: Чудо и срећа нас спасли нас од сигурне смрти!

Dragan Vlajić i Ljupče Nikolić u kraljevačkoj bolnici / Foto G. Šljivić

VIDEO sam kako automobil prelazi u našu kolovoznu trku i direktno udara u nas. Kretao se velikom brzinom i verovatno je vozač izgubio kontrolu. Nisam mogao nikako da ga izbegnem. Pomislio sam da nam nema spasa i da ćemo svi da izginemo. Da nas je udario sa boka, prevrnuo bi nas pravo u Ibar. Samo čudo i neverovatna sreća su nas spasli da izbegnemo ogromnu tragediju.

Ovako se, u ispovesti za "Novosti" iz bolničke postelje na Odeljenju ortopedije kraljevačke Opšte bolnice "Studenica", Ljupče Nikolić iz Kragujevca, vozač minibusa auto-prevozničkog preduzeća "Janjušević", priseća teškog saobraćajnog udesa koji se u subotu uveče, oko 22 sata, dogodio u mestu Cerje na Ibarskoj magistrali. Deonica puta Kraljevo - Raška, nedaleko od rudarske varošice Ušće u klisuri Ibra odnela je jedan život, dok je čak 11 osoba povređeno.

Od zadobijenih povreda na mestu udesa preminuo je sredovečni vozač "fijat stila" sa teritorije Novog Pazara koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima udario u minibus, dok je njegov suvozač sa teškim povredama zbrinut na Odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice kraljevačke bolnice. Od desetoro povređenih iz minibusa koji je prevozio igrače Rukometnog kluba Karađorđe iz Topole, vozač Nikolić i trener Dragan Vlajić zadržani su na Odeljenju ortopedije, dok je osmoro rukometaša posle ukazane pomoći u Hitnoj službi pušteno kućama.

- Posle snažnog praska svi smo popadali. Koliko je bio jak udarac svedoči i to što nijedno sedište u minibusu nije ostalo na svom mestu. Povređeni igrači su pušteni kućama, žale se na bolove, ali kako sam čuo, oporavljaju se. Ja sam sedeo iza vozača i u udesu sam povrdio kuk - kaže Dragan Vlajić, trener rukometaša Karađorđa koji su se te večeri vraćali sa prvenstvene utakmice protiv ekipe Bane u obližnjoj Raški u okviru osmog kola Prve lige grupa Zapad.

Prema nezvaničnim informacijama, udes se dogodio kada je "fijat stilo", novopazarske registracije, krećući se iz pravca Kraljeva, iz još neutvrđenih razloga, prešao u levu kolovoznu traku i direktno se sudario sa minibusom. Povređeni su sa tri sanitetska vozila hitno prebačeni u kraljevačku Opštu bolnicu, dok nesrećnom vozaču "fijata", nažalost, nije bilo pomoći.

Posledice direktnog sudara "fijat stila" i minibusa sa rukometašima


POVREDE

- TROJE pacijenata je posle udesa hospitalizovano. Pacijent koji je na Odeljenju intenzivne nege zadobio je obostrani prelom rebara, grudne i ključne kosti. Dva pacijenta na Odeljenju ortopedije su takođe primljeni sa teškim povredama. Jedan ima prelom rebara i čašice, a drugi traumatsko iščašenje kuka koji smo vratili na svoje mesto i nisu životno ugroženi - ističe dr Miroslav Mitrović, ortoped u OB "Studenica" u Kraljevu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije