Južna Mitrovica puna srpske robe FOTO

U severnoj Mitrovici i nakon pet dana od bojkota robe iz centralne Srbije od strane Prištine ima dovoljno namirnica i cene nisu podignute.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2018.

08:40

Južna Mitrovica puna srpske robe FOTO
Foto: Tanjug/Mirjana Mitroviæ

A i u južnom delu grada albanski marketi su puni tih proizvoda, uverila se ekipa Tanjuga.

U većim marketima južno od Ibra srpska Plazma keks je i dalje na istaknutim mestima, a cene nisu dramatično povećane, kao što su prenosili pojedini mediji.

Kako se uverila ekipa Tanjuga, 300 grama Plazma keksa ne košta sedam evra već 1,59 evra, dok u severnom delu cena istog pakovanja iznosi isto toliko - izmedju 180 i 200 dinara.

U južnom delu, može se kupiti i Vital ulje iz Srbije po ceni od 0,99 evra, kao i Premium oil po istoj ceni, dok je ulje Dijamant 1,09 evra.

Na rafovima ima i dugotrajnog mleka Moja kravica po ceni od 0,9 evra za litar, dok kantica kisele pavlake Moja kravica od 850 grama košta 1,85 evra.
Foto: Tanjug/Mirjana Mitroviæ
Polimarkov kečap, standarno pakovanje, košta 0,8 evra, a začin C iz Srbije (Nestle) staje 1,55 evra za 500 grama.

Prodavac Radenko Kostić iz severne Mitrovice je rekao Tanjug da je situacija u tom delu grada malo napeta zbog hapšenja Srba, ali da je kada je reč o namirnicama stanje dobro i da u njegovoj radnji nije ništa poskupelo.

"Sve je po staroj ceni i dalje. Ne očekujem da će u narednom periodu biti manje robe u prodavnici".

Vlasnik radnje u severnoj Mitrovici Zzivorad Todorović iz Obilića kaže da ima dovoljno i hleba i mleka po starim cenama.
Foto: Tanjug/Mirjana Mitroviæ
"Niko ne oskudeva namirnicama, snalazimo se. Sve je pod kontrolom, ima zaliha od ranije, stiže roba i cene su iste. Srbija je jaka i snalazimo se za robu".

Kupac Ranko Delibašić, takodje, kaže da ima dovoljno robe i poručuje - Srbija je uz nas!

"Hleba i mleka ima, snalaze se trgovci. Sve je uobičajeno. Neka je živ predsednik Srbije", poručio je.

Mitrovčanin Borisav Stojanović je kazao da je za 'hleb, jogurt i kilo brašna' dao oko 200 dinara.
Foto: Tanjug/Mirjana Mitroviæ
Sa druge strane, Armansa Aksalić kaže da nema baš svega u svim prodavnicama i da se troše zalihe.

Smatra da tako neće moći dugo i da već nedostaju odredjeni mlečni proizvodi, kao i da su cene još uvek iste.

U prodavnicama u severnom delu, hleb košta od 30 do 50 dinara, kao i u centralnoj Srbiji. Zatim kilogram šećera je oko 70 dinara.
Foto: Tanjug/Mirjana Mitroviæ
U pojedinim prodavnicama se može naći kratkotrajno mleko za 70 dinara, čaša jogurta je u nekim radnjama 25 dinara, a dve litre jogurta se mogu kupiti za 165 dinara.

Ulje košta od 110 do 120 dinara, u zavisnosti od proizvodjača, 100 grama kafe je od 60 do 90 dinara, a jaja su od 10 do 12 dinara po komadu.

Takodje, 100 grama čokolade je od 60 do 180 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: