NAPRED NA MOSKVU: Ukrajina razmatra uvođenje RATNOG STANJA! To traže i besni građani  okupljeni ispred ruske Ambasade u Kijevu! (VIDEO, FOTO)
Protest ispred ambasade, Foto: Reuters

opasno

NAPRED NA MOSKVU: Ukrajina razmatra uvođenje RATNOG STANJA! To traže i besni građani okupljeni ispred ruske Ambasade u Kijevu! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Kijev razmatra mogućnost uvođenja ratnog stanja i saziva Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu kako bi promotrili to pitanje, izjavio je sekretar Saveta Aleksandar Turčinov.

„Predlažem da sprevodemo zasedanje kako bismo uveli režim ratnog stanja“, rekao je on na brifingu, koji su preneli ukrajinski mediji.

foto: Reuters

Prema njegovim rečima, zasedanje Saveta planirano je da se održi u ponoć po lokalnom vremenu.

foto: Reuters

Grupa demonstranata okupila se noćas ispred ambasade Rusije u Kijevu i traže da se proglasi ratno stanje sa Rusijom zbog gađanja ukrajinskih brodova u Kerčkom moreuzu.

Iako se okupio mali broj ljudi, svoje zahteve ističu veoma glasno.

Slična situacija je i na ukrajnskim TV kanalima, gde se smenjuju brojni eksperti sa jednom porukom - objaviti rat Rusiji.

I ranije je bilo zahteva da se promeni status Azovskog mora koga Rusija smatra svojim.

Kako je Ukrajina već optužila Rusiju za granatiranje svojim brodova, iz Moskve tvrde da je u pitanju unapred pripremljena provokacija.

Kurir.rs/rusnext Foto:Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track