Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.11.2018.

21:15

Pešić nadmudrio Lasa – Barseloni prvi "klasiko" i prvo mesto u Španiji

Košarkaši Barselone pobedili su Real Madrid u Palau Blaugrani sa 86:69 u prvom košarkaškom "El klasiku" ove sezone, a desetom kolu Endesa lige.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Pešić nadmudrio Lasa – Barseloni prvi
StarSport

Tim Svetislava Pešića je meč prelomio u četvrtoj četvrtini (23:10), a do tada je utakmica bila tvrda i neizvesna.

Realova dodavanja kroz odbranu su u tom delu igre prestala da prolaze, gomilale su se izgubljene lopte dok su se na drugoj strani raspucali Kajl Kjurik i Pjer Oriola van linije 6,75 pa "kraljevićima" povratka nije bilo.

Tome je doprinela i odluka Pabla Lasa da u jednom trenutku uvede Edija Tavaresa i Gustava Ajona istovremeno i igra sa dva centra na terenu, dok na spoljnim pozicijama i u igri uopšte nije bilo Serhija Ljulja. Tada je pokrenuta serija domaćina 13:0 kojom je i prelomljen meč.

Najefikasniji je kod pobednika bio Kajl Kjurik sa 16 poena, po 12 su imali Singlton i Hanga. Hangini poeni su bili vrlo važni u trećoj četvrtini kada ostalim saigračima nije mnogo toga polazilo od ruke.

Dvocifren je u Barseloni bio još Tomas Ertel sa 11 poena. U Realu je Džejsi Kerol imao 12, Fakundo Kampaco 10, koliko i Džefri Tejlor.

U poluvremenu je bilo i varnica između igrača dve ekipe, u njima je učestvovao i Pešić, a bilo ih je i pri kraju. Posle deset kola Barselona ima samo jedan poraz i jedina su ekipa sa takvim skorom, a Baskonija i Real imaju po 8-2.

Da podsetimo, meč je trebalo da bude i u znaku Huana Karlosa Navara čiji je dres trebalo da bude povučen iz upotrebe uoči utakmice. To se nije desilo jer je u nedelju prepodne legenda Barselone saznao da mu je preminuo otac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu