Barsa izbombardovala Real u drugom poluvremenu, Kampaco hteo tuču sa Pešićem

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.11.18. | 21:09

Domaćin ubedljiv u El Klasiku nakon kojeg je preuzela lidersku poziciju na tabeli ACB lige

Španska ACB liga ima novog lidera! Barselona je u El Klasiku na svom terenu pobedila Real Madrid sa 86:69 u utakmici desetog kola i zadržali perfektan učinak ove sezone na domaćem terenu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kajl Kjurik sa 16 poena, po 12 su ubacili Adam Hanga i Kris Singlton, dok je Tomas Ertel završio utakmicu sa 11 poena. U timu Reala, koji je i večeras bio oslabljen neigranjem povređenog Serhija Ljulja, najefikasniji je bio Džejsi Kerol sa 12 poena, a po deset su dali Fakundo Kampaco i Džef Tejlor.

Izabrane vesti

Od prvog sudijskog podbacivanja je Barselona delovala kao ekipa kao malo više želi pobedu od najvećeg rivala. I zahvaljujući toj velikoj želji Barselona je imala nekoliko poena prednosti, a Kris Singlton i Adam Hanga bili su ti koji su diktirali ritam.

Ali, sve se promenilo u drugoj četvrtini. Uprkos izostanku Ljulja, kraljevski klub je u drugoj četvrtini uspeo da napravi potpuni preokret. Džejsi Kerol i Rudi Fernandez su imali spreman odgovor za Katalonce.

Ipak, u završnici prvog poluvremena Barselona je napravila seriju od 10:0 i vratila rezultatsko klatno na svoju stranu i na opšte oduševljenje navijača na krcatim tribinama hale Blaugrana.

Kraj prvog poluvremena obeležio je i incirent u kojem umalo da dođe do fizičkog obračuna između trenera Barselone Svetislava Pešića i Fakunda Kampaca.

U trećoj četvrtini, kako je vreme odmicalo, bilo je jasno da Barselona hvata svoj ritam i korača ka pobedi. Real je pokušao sa Valterom Taversom i Gustavom Ajonom da se vrati u igru, ali je Barselona odbila taj napad.

A onda u poslednjoj četvrtini – rapsodija katalonskog giganta. Kjurik se razgoropadio, ubacivao je šuteve za dva i tri poena, Barselona je napravila seriju od 15:5, zategla je odbranu, a navijači su pali u trans kada je domaćin poveo sa 78:64 na četiri minuta pre kraja.

Tu je bio i kraj svih nadanja za kraljevski klub, čiji igrači su bili vrlo, vrlo nervozni i nemoćni u nameri da izbegnu poraz.  

Foto: Starsport


tagovi

KK BarselonaKK Real MadridSerhio LjuljSvetislav PešićKajl KjurikAdam HangaTomas ErtelDžejsi Kerol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara