Šta sad? Kad? Gde? Kako? (FOTO GALERIJA)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.11.18. | 20:58

Moraće da se igra...

Superklasiko je razočarao celu planetu. Ako smo pre 14 dana istinski uživali u spektakularnoj utakmici na Bombonjeri, ova neodigrana na Monumentalu je potpuno pokvarila sve lepo što je okruživalo najveći okršaj u istoriji najvećeg derbija na svetu.

Argentinci su još jednom pali na ispitu. Država i policija su se pokazali nemoćnima pred huliganima. Nasilnici su pokvarili doživljaj celoj planeti koja je s nestrpljenjem čekala praznik fudbala na Monumentalu.

Izabrane vesti

Revanš je prvo odložen za danas, a potom ne neodređeno... U ovakvoj atmosferi i nije mogao da se igra. Ali će svakako morati da se odigra. I to što je pre moguće kako bi se znao predstavnik Argentine na SP za klubove koje počinje 18. decembra u Abu Dabiju.

Južnoamerička federacija KONMEBOL je nevoljno pristala da se meč odloži do još nepoznatog termina. Na sastanak u sedište KONEMBOL-a u paragvajskom Asunsionu će narednih dana otputovati predsednici dva kluba Angelići i Donofrio. Tamo će biti doneta konačna odluka o terminu odigravanja meča. Boka je već uputila i zvaničnu žalbu da se River kazni kao deo osvete za prekinuto polufinale na Bombonjeri 2015. Tada su Bokini huligani prorezali tunel i ubacili suzavac među gostujuće fudbalere na poluvremenu. Meč nikada nije završen, Boka je izbačena i River je službenim rezultatom otišao u finale. Boka je pokušala nešto slično sada i uputila žalbu protiv Rivera. Bokin predsednik Angelići će u Asunsionu zagovarati suspneziju meča i pobedu svog tima službenim rezultatom, ali je skoro izvesno da od toga neće biti ništa. River će najverovatnije biti kažnjen samo novčano.

Sastanak u Asunsionu će biti održan u utorak jer mora brzo da se reaguje zbog pomenutog SP za klubove koje čeka šampiona Južne Amerike. Sigurno je da revanš na Monumentalu neće biti odigran naredne nedelje jer prednost ima G-20 samit najmoćnijih država sveta na kojem će biti Tramp, Putin, Merkelova i ostali. Samit će trajati do 1. decembra, a gradski čelnici su dali preporuku stanovnicima da napuste grad zbog gužvi koje će uzrokovati ogromne mere obezbeđenja. Čak je država proglasila i praznik u petak kako bi ljudi dobili produženi vikend da odu van grada.

gallery

Dakle, ostaju termini od 3. do 9. decembra. Malo je verovatno da će se igrati u sredu 5. decembra jer bi to značilo noćni termin, a policija po svaku cenu želi da se igra u dnevnom. Zbog toga je i prekršeno pravilo Kopa Libertadores da se finale igra radnim danima u noćnim terminima i utakmice su prebačene za ovaj vikend i pretprošli.

U tom slučaju, ostaju 8. i 9. decembar kao jedini mogući datumi. Dakle, za dve nedelje. Mediji prizivaju da to bude subota 8. decembar kada je katolički praznik Svete device Gudalaupe uz ironičnu opasku da bi i „Bog trebalo malo da pogleda Superklasiko i da pomogne“.

Spekulisalo se i nešto da bi meč mogao da bude odigran u Abu Dabiju pred početak SP za klubove i da se prvak odmah posle toga uključi u takmičenje, ali od toga neće biti ništa.

Najverovatniji scenario je da će se Superklasiko igrati 8. decembra u dnevnom terminu (večernjem po našem vremenu) na Monumentalu i pred punim tribinama.

(FOTO: reuters)


tagovi

SuperklasikoBoka juniorsRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara