Skrpljeni Milan se ponadao u Rimu i ostao bez pobede u 94. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.11.18. | 20:01

Lacio se spasao poraza

Milan je poslednje dve pobede u Seriji A ostvario golovima u 93. i 96. minutu utakmice, ali je večeras stradao na sličan način i ostao bez pobede u Rimu. Hoakin Korea je u 94. minutu pogodio za izjednačenje i doneo Laciju bod na Olimpiku protiv desektovanih Rosonera – 1:1.

Iguain, Bilja, Bonaventura, Kaldara, Romanjoli, Musakio, Strinić... To su sve igrači na koje Đenaro Gatuzo večeras nije mogao da računa večeras za gostovanje Laciju. Dakle, polovina prva postave. Uspeo je nekako skrpi startnih 11 Milana i dođe na prag veliki pobede kojom bi preuzeo četvrto mesto na tabeli od direktnog konkurenta u borbi za Ligu šampiona, ali njegov tim opet nije uspeo da sačuva mrežu. Usotalom, Rosoneri su samo jednom ove sezone sačuvali mrežu u prvenstvu.

Izabrane vesti

Iako Lacio nije u nekoj posebno dobroj formi, bio je favorit protiv desetkovanih Rosonera koji su se muški nosili i uz dozu sreće uspeli da osvoje velika tri boda na Olimpiku sa kojima su preuzeli čevrto mesto od današnjeg rivala. Možda bi bod uoči meča bio i uspeh za Milan s obzirom na kadrovsku situaciju, ali s obzirom kako su ostali bez celog plena, teško da će proslaviti ovaj remi. 

Gatuzo je prvi put u sezoni morao da izvede odbranu sa torjicom pozadi. Uspeo je nekako da je skrpi tako što su bekovi Abate i Rodrigez glumili štopere, a kalabrija i Borini dodtano ojačali bokove. U špicu je morao da igra roviti Kutrone jer Gatuzo nije imao nijednog drugog napadača na raspolaganju.

I pored toga, Milan je dobro parirao Lacijalima u prvom poluvremenu. Člahanoglu je imao najbolju šansu u prvih 45 minuta kada je Strakoša vrhovima prstiju uspeo da spreči gol. Na drugoj strani su pretili Imobile, Parolo, a Milinković Savić je propustio lepu šansu da pasom spoji Imobilea sa golom.

U drugom poluvremenu je Lacio bio bolji, šanse su imali Sergej, Luis Alberto, Marušić... Srpski vezista je opet pružio slabu partiju i u 64. minutu ga je zamenio Hoakin Korea. Borini je imao sjajan šut koji je Strakoša nekako uspeo da zaustavi.

Điđo Donaruma je održao Milan u igri fantastičnom odbranom Valasu. Milan je imao još jednu šansu preko Čalhanoglua, a onda je u 78. minutu dobio poklon s neba. Malerozni Valas je šut Kesija skrenuo u svoju mrežu.

Lacio je krenuo napred svim silama. Donaruma je uspeo još jednom sjajnom intrevencijom da zaustavi Imobilea, ali ne i da izdrži do kraja. Lacio je napravio opsadu Milanovog gola, gosti su se uspaničili i poklekli. Hoakin Korea je u 94. minutu uspeo da lukavo šutira po zemlji kroz šumu nogu i lopta je završila u mreži.

Možda Lacio nije  upisao tri planirana boda, ali je uspeo da se zadrži na četvrtom mestu ispred Milana. Ko zna, možda ovaj gol bude odlučivao u putniku u Ligu šampiona na kraju sezone...  

SERIJA A, 13. KOLO

Subota

Udineze – Roma 1:0 (0:0)
/De Paul 54/

Juventus – SPAL 2:0 (1:0)
/Ronaldo 29, Mandžukić 60/

Inter - Frozinone 3:0 (1:0)
/Balde 10, 82, Martinez 57/

Nedelja

Parma - Sasuolo 2:1 (2:1)
/Žervinjo 6, Bruno Alveš 25 - Babakar 36pen/

Napoli - Kjevo 0:0 

Bolonja - Fjorentina 0:0 

Empoli - Atalanta 3:2 (1:2)
/La Gumina 41, Masijelo 77 autogol, Silvestre 90+2 - Frojler 33, Hatebur 39/

Lacio - Milan 1:1 (0:0)
/Korea 90+4 - Kesi 78/
20.30: (2,65) Đenova (3,20) Sampdorija (2,75)

Ponedeljak
20.30: (2,80) Kaljari (3,10) Torino (2,65)

* Kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


tagovi

Frank KesiHoakin Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara