Navijači Rivera koji su satima pre početka meča ušli na Monumental očekujući da će se finale igrati
Navijači Rivera koji su satima pre početka meča ušli na Monumental očekujući da će se finale igrati

ZVANIČNO: Odloženo! Ali će se igrati...

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.11.18. | 18:05

KONMEBOL nije supendovao finale, ali se večeras neće igrati

Ništa ni večeras od Superklasika!

Revanš meč Kopa Libertadores između River Plejta i Boke Juniors koji je trebalo da se igra sinoć, pa je odložen za večeras, opet je odložen. To je i zvanično potvrdio Alehandro Domingez, čelnik južnoameričke fudbalske federecije (KONMEBOL).

Izabrane vesti

On je na vanrednoj konferenciji za medije potvrdio da meč na Momumnetalu nije suspendovan, već da je opet odložen. Dakle, igraće se. Ali još ne znamo kada...

Ceo dan se spekulisalo da bi meč opet mogao da bude odložen i to se na kraju desilo. Boka je zbog povreda nekih od svojih igrača odbijala da izađe na teren jer je smatrala da su uslovi neravnopravni i da ne bi mogla da računa na najjači tim. Pored toga, iz Boke su tražili kaznu za River što je u prevodu značilo da žele pobedu za zelenim stolom. 
"Uslovi za odirgavanje meča nisu bili ravnopravni u odnosu na prvu utakmicu. Nažalost, morali smo da odložimo finale. Opet ćemo održati sastanak sa predsednicima klubova Donofrijom i Angelićijem, ovoga puta u paragvajskom Asunsionu kako bi pronašli rešenje. Ali, obećevamo: Finale će se igrati! Dakle, meč nije suspendovan, samo je odložen. Ostaje nam da pronađemo datum", rekao je Domingez

Južnaomerički mediji spekulišu da bi sledeći datum odigravnja mogao da bude 8. decembar. Utakmica mora biti odigrana makar nekoliko dana pre 12. decembra kada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima počinje SP za klubove na kojem će Južnu Ameriku predstavljati pobednik ovog famoznog finala. 

Podsetimo. revanš je trebalo da bude odirgan sinoć posle 2:2 u prvom meču na Bombonjeri. Ali na putu do stadiona, Bokin autobus sa sigračima i stručnim štabom je kamenovan od strane Riverovih huligana. Policija je slabo reagovala, a dodatno je pogoršala situaciju kada je ispaljivanjem suzavca među huligane, ubacila dim i u autobus Boke. Nekolicina Bokinih igrača je imala zdravstvene probleme zbog suzavca. Tevez, Benedeto, Kardona, "Vončop", Gago i ostali su povraćali, imali alergisjke reakcije i povišenu temperaturu, a kapitenu Pablu Perezu je povređeno oko kada mu je u njega uleteo delić stakla od slomljenog prozora. U takvoj situaciji, Boka nije mogla u najjaćem sastavu da se suprostavi Riveru i meč je sinoć odlagan u tri termina, da bi na kraju bio pomeren za danas. 

Čelsnici KONMEBOL, FIFA i argentinskim predsednik Makri su vršili pritisak da se finale danas završi, ali su na kraju ipak popustili i dozvolili Bokinim igračima da se oporave od stresa, tegoba i povreda. River je hteo da se meč igra danas, neki navijači su ušli na tribine satima pred početka meča, ali će opet morati da sačekaju na spektakl na Monumentalu. 

Uskoro opširnije...

 


tagovi

Boka juniorsRiver PlejtSuperklasiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara