LEPOTICA SUDI PARTIZANU: Žena kraj aut linije privlači pažnju svih u Humskoj (VIDEO)
Foto: FSS

svi gledaju u nju

LEPOTICA SUDI PARTIZANU: Žena kraj aut linije privlači pažnju svih u Humskoj (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Dinama iz Vranja, imali su privilegiju da pomoćni sudija na njihovom meču bude devojka po imenu Svetlana Bilić.

Svetlana Bilić, fudbalski sudija iz Rume, prva je dama koja je sudila superligaški meč u istoriji Fudbalskog saveza Srbije.

foto: Printscreen

Kod nas je i dalje senzacija kada se na terenu pojavi žena koja sudi muške utakmice - iskrena je Svetlana Bilić, srpski sudija sa grbom FIFA, prva žena koja je delila fudbalsku pravdu na utakmici naše Super lige.

- Moja priča je običan izazov na koji sam odgovorila: volim da razbijam predrasude i to je to, govorila je ranije.

Veliki proboj na međunarodnoj sceni započela je još 2009. godine kada je zajedno sa Draganom Veljković, internacionalnim sudijom iz Beograda, sudila finale turnira za žene na Univerzijadi u Beogradu 2009. godine.

Nekoliko godina kasnije UEFA ju je nagradila za veliki trud, pa je sudila UEFA Evropsko prvenstvo za igračice do 19 godina kao jedini sudija iz Srbije.

Osim na terenu, Svetlana se istakla i kao deo organizacionog tima Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina u Srbiji 2011. godine, kada je Srbija bila domaćin, kao i na brojnim međunarodnim.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track