Napoli isfrustriran pred Zvezdu, Kjevo pokazao kako preživeti San Paolo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.11.18. | 16:50

Atalanta prokockala pobedu, Skorupski pravio čuda protiv Fiorentine

Prošle sezone je Napoli pobedio Kjevo na San Paolu golom Dijavare u 95. minutu, ali danas su  Napolitanci nisu bili te sreće. Leteći magarci očigledno znaju kako da isfrustriraju velikog favorita i danas su zasluženo odneli bod koji im je izmakao prošle sezone – 0:0.

Očekivano, Kjevo je izabrao strogu defanzivu i pretnju na kontranapade. Najstarija i najiskusnija ekipa Serije A je sa svakim novim minutom bez primljenog gola, dobijala na samopouzdanju i nervirača favorizovanog domaćina.Napolitanci su držali loptu u nogama i kružili oko šesanesterca, ali je najbolju šansu u prvom poluvremenu imao Kjevo preko Obija.

Izabrane vesti

U drugom poluvremenu je pritisak Napolitanaca bio još veći, igralo se samo na polovini Letećih magaraca, ali lopta nije htela u gol. Najbolju priliku je imao Insinje čiji strašan šut sa 20 metara je pogodio stativu. Ali se mora istaći i da je Karenzis spasao gol Napolija u još jednoj šansi za Obija. Na kraju meča je šut Kulibalija za nekoliko centimetara prošao pored stative, Mertens je imao strašnu šansu i Kjevo je konačno ušao u bodovni plus. Sada imaju bod, poništili su kaznu od tri boda minusa i imaju kakve-takve nade da će opstati u ligi. Povratak Mima Di Karla na klupu je doneo senzaciju. 

Napoli je napravio lošu uvertiru za meč sa Crvenom zvezdom u sredu, a Kjevo je dao nadu srskom šampionu da na sličan način može do senzacije na San Paolu. Anćeloti je izveo tim: Karnezis - Hisaj, Albiol, Kulibali, Malkui - Kaljehon, Dijavara, Zjelinski, Una - Mertens, Insinje, a u nastavku su šansu dobili Rog, Alan i Mario Rui.

Prava drama je viđena u Toskani gde je Empoli preokrenuo sa 0:2 na 3:2 prpotiv Atalante, dok je Bolonja uspela da se odbrani od Fiorentine i izbori remi bez golova 0:0.  

Zahukatala Atalanta je posle četiri vezane pobede zaustavljena na šokantan način. Zasluženo. Empoli je trebalo prvi da povede ali su Beriša i Toloi zajedničkim snagama nekako sprečili Radeta Krunića da postigne gol. Domaći tim baš nije imao sreće u prvom poluvremenu i Atalanta je u 33. minutu povela golom Frojlera sa peterca, a onda je usledio još veći šok za domaćine. Kaputo je iz penala pogodio prečku, lopta se odbila u kontru koju je Hatebur završio golom!

Ipak, mladi napadač La Gumina je u finišu poluvremena vratio nadu Toskancima golom za 1:2. Kako je meč odmicao, Empoli je sve više napadao i u 77. minutu došao do zasluženog izjednačenja. Kaputo je centrirao, a Masijelo zatresao svoju mrežu u pokušaju da izbije loptu ispred La Gumine. Potom je Iličić dobio crveni karton zbog protesta da bi epilog drame usledio u 92. minutu posle kornera i nebeskog skoka Matijasa Silvestera.

Golova nije bilo u Bolonji gde je Fiorentina nadirgala domaćina, ali je Lukaš Skorupski začarao mrežu. Skinuo je nekoliko sjajnih šansi Kjezi, Simeoneu i drugarima, a čak i kada je bio savladan, imao je sreće. Konkretno, posle kornera i skoka Nikole Milenkovića koji je pogodio stativu.

SERIJA A, 13. KOLO

Subota

Udineze – Roma 1:0 (0:0)
/De Paul 54/

Juventus – SPAL 2:0 (1:0)
/Ronaldo 29, Mandžukić 60/

Inter - Frozinone 3:0 (1:0)
/Balde 10, 82, Martinez 57/

Nedelja

Parma - Sasuolo 2:1 (2:1)
/Žervinjo 6, Bruno Alveš 25 - Babakar 36pen/

Napoli - Kjevo 0:0 

Bolonja - Fjorentina 0:0 

Empoli - Atalanta 3:2 (1:2)
/La Gumina 41, Masijelo 77 autogol, Silvestre 902 - Frojelr 33, Hatebur 39/

18.00: (1,80) Lacio (3,60) Milan (4,60)
20.30: (2,65) Đenova (3,20) Sampdorija (2,75)

Ponedeljak
20.30: (2,80) Kaljari (3,10) Torino (2,65)

* Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Lorenco Insinje Kizilkum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara