TAČI OTPUTOVAO U POSETU AMERICI: Sastanci sa Boltonom i Pompeom, posle toga specijalni susret sa Bušom

Tanjug

25. 11. 2018. u 15:21

Kosovski predsednik Hašim Tači otputovao je danas u posetu Sjedinjenim Američkim Državama, objavljeno je na Tačijevom sajtu.

ТАЧИ ОТПУТОВАО У ПОСЕТУ АМЕРИЦИ: Састанци са Болтоном и Помпеом, после тога специјални сусрет са Бушом
Kosovski predsednik Hašim Tači otputovao je danas u posetu Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu kosovskog predsednika, poseta se događa u važnom periodu za Kosovo kada se ono "angažuje u konkretizovanju svoje evroatlantske perspektive i postizanju konačnog sporazuma sa Srbijom, koje bi trebalo da rezultira uzajamnim priznavanjem i članstvom Kosova u UN".

Tokom posete Vašingtonu Tači će se, kako je navedeno, sastati sa visokim predstavnicima Bele kuće, Stejt departmenta, američkog Kongresa i Senata, kao i sa ličnostima "koje su podržale put Kosova ka oslobođenju, nezavisnosti i izgradnji države".

U Beloj kući, kako se navodi, Tači će se sastati sa savetnikom američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džonom Boltonom, kao i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Tokom ova sastanka, kako se tvrdi, Tači će imati razgovore vezane za "bilateralne odnose između dve zemlje, evroatlantsku perspektivu Kosova i postizanje obuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma između Kosova i Srbije, koji obezbeđuje srpsko priznavanje Kosova i utire put članstvu Kosova u EU, NATO i UN".

Tači će, kako je navedeno na njegovom sajtu, u Vašingtonu imati i niz sastanaka sa američkim kongresmenima i senatorima, koji su podržali Kosovo u protekle dve decenije.

Tači će, dodaje se, imati i specijalni sastanak u Dalasu, u Teksasu, sa bivšim predsednikom SAD Džordžom V. Bušom i albansko-američkom zajednicom u Dalasu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

toma

25.11.2018. 15:37

Kako je moguce da nase diplomate u Americi primaju zamenici pomocnikovih zamenika, a ovog odmah primaju glavni?

Gen52

25.11.2018. 15:54

Zašto se u novinskim člancima i medijima uopšte govori "...o medjusobnom priznanju Srbije i tz države Kosovo ..." Slažem se da je moguće da Srbija u jednom momentu i u nekim drugim granicama prizna državu Kosovo, ali kako može neka tomo veštačka drava, nastala ocepljenjem od dela Srpske države da priznaje državu Srbiju? Država Srbija je član UN, stvorena je još u srednjem veku i sada da je prizna tamo neka ocepljena teritorija od matične države. Nebuloza!!! Ko je stariji kokoška ili jaje???

Dardani

25.11.2018. 19:52

@Gen52 - Kokote da ti nismo mi davali zemlju ne bi ti bio u Europi uopste ! Od pasaluka ste napravili drzavu na nasu zemlju !ako ovako nastavite idete starim putem opet u pasaluk !

Gen52

25.11.2018. 21:42

@Gen52 - Dardani, jadno "malo moje pilence" , zaboravio si da obrišeš nos.

boban

25.11.2018. 16:23

bolje bi nam bilo da smo i mi ulozili novac i lobirali. trebali su i nasi par puta da idu u sad ali oni za rusiju. ona samo prica a da bude aktivna nece

PG-CG

25.11.2018. 16:29

@toma, moguće je, jer je sve to jedna velika predstava za javnost... Tačiju su Francuzi napravili sjajan marketing... promovisali su njegovu knjigu, sjrli su ga odmah iza Trampa, Putina, Makrona... slikali su ga sa Putinom... Jednostavno, prave od njega pravog prefsjddnika prave države... A Srbija će da dočeka Makrona sa najvećim počastima... Prosto nevjerovatno... I onda se pitamo zašto propadamo... Užas...

MILO

25.11.2018. 16:46

nije mi jasno kad su nam austrijanci bili prijatelji? a Kurz je dokazao skoro u pristini.

zardjala kasika

25.11.2018. 19:06

@MILO - Taj katolicki sljam je stvorio prvu siptarsku drzavu samo da bi napakostio Srbiji. Sada hoce jos jednu.

Miki

25.11.2018. 19:20

@MILO - Prijatelji su samo onoliko koliko uz pomoc Srbije mogu zaraditi sto vise novca. Dobro je poznato ko je stvorio Albaniju i ko tezi za Velikom Albanijom. Izgubili su dva rata, nikad Srbe pobediti nece. Samo zato sto mrze.

Pera Detlić

25.11.2018. 16:46

Ode tači da podnese raport, a i da dobije novi domaći zadatak, mora tata da se sluša

Albanistan

25.11.2018. 17:03

Zar nije Tramp predsednik??? Izgleda da i ameri imaju svoje "siptare" i svog Hara...Veselog...i Pacovija

bager

25.11.2018. 17:05

Videci sta se desava ,Srbija mora preko Rusije,Kine i jos nekih zemalja da trazi hitno postavljanje plavih slemova na " granicama Severnog Kosova,,jer siptari se spremaju da oruzjem zauzmu taj deo Kosova

Miki-Zg

25.11.2018. 18:38

Srceparajuće od Amerikanaca i zločinca Zmije ? Razgovori o biletarnim pitanjima -kojim ,šta nude Šiptari ,evroatlanska perspektiva -misle tzv. lažnu državu ugurati u Nato kao C.G.za buduće ratove .Pravno obavezujući sporazum sa maticom Srbijom -nikada ,pa i onda neće Šiptari dobiti srpski teritorij -imaju Albaniju i neka uživaju ?

Stevan

25.11.2018. 18:53

Nazalost, to je sve iz kog ugla se posmatra. Srbi su otcepljenje od Otomanske Imperije doziveli kao svoje oslobodjenje jer su smatrali da su bili porobljeni. Siptari sada izgleda dozivljavaju svoje otcepljenje od Srbije kao svoje oslobodjenje jer smattraju da su bili porobljeni. Srbi sada pozivaju Turke da im otvaraju fabrike. Mozda ce i Siptari za 100-tinjak godina zvati Srbe da im otvaraju fabrike. Nikad se nezna!

Kemal Terzić

25.11.2018. 20:38

otiśo taći kod babe da ga pita šta dalje Ist0 o tako su i srbi iz hrvaske i bih išli kod Miloševićs nisu dobro prośli

Boby145

26.11.2018. 01:01

EU je umorna od Kosova, a dobro se pokajali sto su ih priznali, ali povratka nema jer kako bi vlade bile verodostojne. Traze od Pristine da povuku svoj potez, pa Gospodin odleteo preko velike bare da tamo pokusa kod Amera, jer i oni tako ucenjuju EU i Kinu. EU ne podrzava, boje se sopstvenih unutarnjih trzavica jer problem sa muslimanskim migrantima je sve veci i neresiv. Svi se boje Rusije, zato su protiv njih, jer Rusija nije vise ono sto je bila za vreme Jeljcina!

BOGDAN

26.11.2018. 06:27

TACI MOZE DA IDE I NA MARAS ALI KAD SE VRATI SITUACIJA NA KOSOVO I METOHIJU BIKE JOS GORA NEGO KAD JE OTPUTOVAO ZA AMERIKU.NIKO MU NEKE POMOKI JEDINI IZLAZ IZ 20 GODISNE KRIZE JE DOGOVOR KOSOVSKIH SIPTARA SA SRPSKOM DRZAVOM.SRBIJA SE BORI ZA MIR I STABILNOST DA SVAKOME BUDE DOBRO.