Žestoka jubilarna svirka E-Playa u punoj Amerikani FOTO/VIDEO

Beogradski alternativni bend E-Play održao je u subotu uveče žestok koncert u ispunjenoj dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, kojim je proslavio 20 godina rada i promovisao novi album "Sloboda".

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 25.11.2018.

16:45

Žestoka jubilarna svirka E-Playa u punoj Amerikani FOTO/VIDEO
Foto: Danilo Mataruga

Tokom nešto manje od dva sata efektne svirke E-Play je oduševljenu publiku podsetio na najznačajnije momente sa pet studijskih albuma, od prvenca "E-Play" iz 2000. godine do najnovije "Slobode"

Posle instrumentalnog zagrevanja uz "Sedam", izlazak na binu basistkinje i pevačice Maje Cvetković izazvao je ovacije. Odmah, posle njenog kratkog "Dobro veče, hvala puno što ste došli", krenula je prepoznatljiva "grmljavina" sa ritam sekcijom u glavnoj ulozi, čija "kičma" je, uz Maju, već duže vreme bubnjar Goran Ljuboja Trut.

Zvučnu sliku je upotpunila efektna svirka gitariste Nemanje Velimirovića. Posle "Heroja" i "Ovde", u "Bez reči" i "Retrovizoru" raspevala se i prateća pevačica Kristina Kika Jovanović.
Foto: Danilo Mataruga
Prvi talasi euforije stigli su, očekivano, uz velike hitove "Da budemo samo dobro" i "Srešćemo se neki drugi put". Fanove je posebno obradovao izlazak na scenu nekadašnje članice E-Playa Biljane Todorovski koja je otpevala pesmu "U sumrak".

Sama najava hita "Divan dan", koji je umnogome odredio putanju benda poslednjih godina, izazvala je opšte oduševljenje, da bi usledili: "Hiljadu ljudi", "Šamarčina", "Ljubica"... Na kraju "Vremeplova", poslednje pesme u zvaničnom delu, visoko podignute ruke su ispunile "Amerikanu".
Foto: Danilo Mataruga
Brzo se E-Play vratio na bis, ponovo pojačan Biljanom u "Popu", prepoznatljivoj temi s početaka karijere.

"Prvi pogled tvoj" podsetio je na legendarni film "Munje", da bi ponovljen "Divan dan" na drugom bisu označio definitivan kraj.
Foto: Danilo Mataruga
"Vidimo se neki drugi put", poručila je Maja za kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: