Faktor Vasilevski

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.11.18. | 15:15

Ofanzivci Nju Džersija mogu da odahnu, odlični čuvar mreže odsustvuje zbog povrede

Hokejaši Tampa Beja ne popuštaju. I dalje su u vrhu, samo bod zaostaju za Bafalom na Istoku i, iako je možda još uvek rano za bilo kakve prognoze, ne bi bilo iznenađenje da se Lajtningsi plasiraju u finale Stenli kupa.

Tampa je favorit protiv Nju Džersija sa kojim ukršta palice u noći između nedelje i ponedeljka (01.00), ali budite oprezni sa kecom, na stranu što domaćin poseduje brojne zvezde u svojim redovima poput Nikite Kučerova (30 poena u 23 utakmice), Brejdena Pointa (15 golova na 23 meča), zatim Janija Gurda, Stivena Stemkosa, Džej Ti Milera... Razlog je jednostavan - odsustvo golmana Andreja Vasilevskog, jedne od glavnih karika u timu Džona Kupera, koji je nedavno povredio levo stopalo. 

Izabrane vesti

Zašto? 

Pa, ruski čuvar mreže ima procenat uspešnih odbrana skoro 93 odsto i od velikog je značaja za domaće.

Nisu "ludi" lokalni novinari u Nju Džersiju što savetuju svoje miljenike da maksimalno iskoriste odsustvo Vasilevskog. Jer, kako kažu, njegov zamenik Luj Doming je i te kako savladiv. Sad, da li će to biti dovoljno za dvojku, ne znamo, ali hrabri bi mogli da probaju. Tampa je ostvarila četiri pobede na šest mečeva na kojima je Doming bio starter, ali američki mediji pišu da je to više posledica kvalitetne ofanzive Lajtningsa, nego bogzna kakvog kvaliteta Kanađanina.

Tradicija nikako ne ide u prilog Devilsima koji su poraženi na četiri prethodna, odosno osam na proteklih devet mečeva u Amali areni, od čega sedam u regularnom delu. Inače, biće ovo i duel najboljeg domaćina i najgoreg gosta Istočne konferencije. Tampa je dosad upisala devet pobeda i tri poraza kod kuće, a Nju Džersi dva trijumfa i osam izgubljenih mečeva na strani. 

NHL

Nedelja

21.00: (2,65) Arizona  (3,80)  Kalgari (2,25) 

Ponedeljak

01.00:  (1,85) Tampa Bej  (3,90)  Nju Džersi (3,50) 
02.00:  (1,65) Nešvil  (4,10)  Anahajm (4,25) 
04.30:  (2,80) Los Anđeles  (3,85) Edmonton (2,15) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

NHL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara