Pored investicije od 1 mlrd $, Zrenjanincima stiže i Eseks

Južnokorejska kompanija za proizvodnju bakarnih žica za transformatore, motore i generatore "Eseks" trebalo bi da bude otvorena uskoro.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.11.2018.

15:33

Pored investicije od 1 mlrd $, Zrenjanincima stiže i Eseks
Foto: Essex

To je najavo gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, piše portal Zrenjaninski.com

Janjić je, navode, na nedavno održanom sastankuu prostorijama Regionalne privredne komore u Zrenjaninu, najavio nove investicije u narednom periodu, podsećajući da lokalna samouprava ulaže "ogromne napore da bi ovaj banatski grad bio dobro mesto za investicije i za život".

Janjić je podsetio i na broj novootvorenih radnih mesta tokom prošle i ove godine, kao i na realizaciju velikih privrednih aktivnosti koje predstoje, piše portal.

"Najverovatnije će do kraja ovog meseca biti otvorena južnokorejska fabrika 'Eseks', koja je položila kamen temeljac 14. marta", kazao je Janjić, prenosi portal.

Ova investicija u industrijskoj zoni "Jugoistok" u Zrenjaninu realizovana je u kratkom roku, nakon što su 14. marta ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokrajinski premijer Igor Mirović, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik kompanije "LS Grupa" Kristofer Ku simbolično izgradili zid i označili početak izgradnje fabrike, podseća portal.

U meduvremenu je, navode, završena izgradnja proizvodnih pogona na površini od 15.000 kvadratnih metara, izvršen je prijem i obuka radnika, tako da je sve spremno za početak proizvodnje investicije vredne preko 30 miliona evra.

Janjić je, piše portal, istakao da u martu naredne godine sledi i polaganje kamena temeljca za najveću grinfild investiciju u Srbiji, za izgradnju fabrike guma "Linglong", iz Kine.

"Reč je investiciji vrednoj milijardu dolara, a samo nekretnina će koštati 250 miliona evra. Čak 65 hektara će biti pod krovom, a pored te fabrike doći će još tri investitora, njihova kooperanta. Završavamo pregovore s još dve italijanske firme o njihovom ulaganju u našim industrijskim zonama i sve su to dobre vesti, ne samo za Grad Zrenjanin, za našu privredu, već i za privredu cele Srbije", kazao je Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: