Za dobrovoljno služenje vojske plata 250 - 300€

Direktor Direktorata za ljudske resurse crnogorskog Ministarstva odbrane Mihailo Volkov kaže da bi vojnička plata u toj zemlji trebalo da bude od 250 do 300€.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 25.11.2018.

14:32

Za dobrovoljno služenje vojske plata 250 - 300€
(Foto: Thinkstock)

Kako kaže, to bi trebalo da važi tokom trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Volkov je u Jutarnjem programu RTCG najavio da će Ministarstvo odbrane s mladićima koji će biti upućeni na vojničku obuku zaključiti ugovor kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

"Taj mladi čovek će imati obezbeđenu ishranu, smeštaj, vojničku opremu, uniformu, osiguranje u slučaju povrede, naknadu putnih troškova i imaće obezbeđenu vojničku platu. Očekujem, saglasno budžetu za narednu godinu, da ta vojnička plata bude između 250 i 300 evra, što je zaista kvalitetno i motivišuće", rekao je Volkov.

On je najavio da će se "budući vojnici upoznavati sa vojnim propisima, tradicijom vojske i države Crne Gore, proći će obuku rukovanja naoružanjem, a imaće mogućnost da rukuju sa najmanje četiri puške".

RTCG navodi da bi oglas crnogorskog Ministarstva odbrane trebalo da bude objavljen krajem ove ili početkom naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: