25. novembar  2018. 13.45  | Izvor: RTV

Delegacija Vlade Crne Gore u Novom Sadu na proslavi jubileja

NOVI SAD -

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas delegaciju Vlade Crne Gore, na čelu sa ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem, koja na poziv Pokrajinske vlade boravi u AP Vojvodini povodom obeležavanja sto godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Potpredsednik Milićević upoznao je goste sa istorijskim značajem obeležavanja ovog jubileja u Srbiji, istakavši da se srpski narod u tom trenutku borio ne samo za svoja prava, nego i za prava svih građana koji žive na prostoru današnje Vojvodine.

25112018, , , milicevic,, prijem, 6

Milićević i Bogdanović su u razgovoru ocenili da postoji prostor da se dosadašnja saradnja Srbije i Crne Gore intenzivira, posebno u oblasti ekonomije, privrede, turizma, obrazovanja, nauke i kulture. U razgovoru je izložena ideja da se tokom 2019. godine, na manifestaciji Dani kulture, građanima Crne Gore predstavi bogat kulturni sadržaj AP Vojvodine i Srbije.

Sastanku je prisustvovala i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

Broj komentara: 1

dragan  25. 11. 2018. | 21:15
dali crnogorci imaju uredne vize za posetu,vojvodini