Radnici pijanci, na gradilištima žurka - da li je tako VIDEO

Promet piva veći je na gradilištima nego u kafićima.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 25.11.2018.

09:27

Radnici pijanci, na gradilištima žurka - da li je tako VIDEO
(Foto: Thinkstock)

Ta izjava potpredsednika Građevinske komore Gorana Rodića, izazvala je burne reakcije među građevinskim radnicima. Rodić kaže da ima dokaze koji mogu to da potkrepe, a građevinci da on ne govori istinu.

"Imali smo veliki problem s alkoholom ranije, naročito kada se doše u period završnih radova, stalno smo imali probleme unošenja alkohola gde sam radio, i sad piju“, kaže Rodić.

Ističe da su gradilišta jako lošeorganizovana, da se ne vrši kontrola, da se ne pošutju mere zaštite, i da nema inženjera zaduženih za bezbednost na radu.

"Jedna takva izjava pretvara radnike u pijance, a gradlište u mesto provoda, a to nije tako. Na uređenim gradilištima toga nema, na divljim gradilištima verovatno. Danas, gde svećom tražite radnika u Srbiji, da neko rizikuje da to radi, ne usuđujem se da kažem. Kakve su to žurke po gradilištima?“, kaže Saša Torlaković, predsednik Sindikata radnika građevinarstva.

"Ne treva ja da pričam, idite i snimite koliko se samo proda alkohila u blizini gradlišta. Gradilište preko puta mene najviše kupuju čokanćiče, pitao sam“, kaže Rodič.

Torlaković međutim ističe da je nedopustiva takva generalizacija i da nijedan pogunili radnik nije bio alkoholisan.

"Kada se završi posao, nekada i direktor preduzeća časti te radnike, kada se posao završio. A da neko pijan ide na spratove, to je van pameti, a da li je neko kupo čokančić to se kontroliše“, kaže Torlaković.

Rodić upozorava da su „jezivi uslovi radnika“ i da su oni „tretirani kao stoka“.

"Oni koji uzumaju radnike na crno, ako se desi nesreća i ne prijavljuje se zbog kazni nego se takav odvodi privatnim kolima u bolnicu. Radnici danas nemaju menzu, prostor da se presvuku, to je fantazija, zato i ne možete da ih kontrolište“, ističe Rodić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

18 h

Podeli: