Olimpiji drama u Ljubljani, Mesiček i Badžim srušili FMP s penala

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.11.18. | 21:25

Panteri imali pet koševa više na početku poslednje četvrtine, ali onda stali...

Zmajčeki više nisu na začelju Jadranske lige, posle jedne pobede skočili su na sredinu tabele. Eto, toliko je u donjem domu regionalnog takmičenja izjednačena konkurencija, a ne treba zaboraviti da je razlika između četvrtoplasiranog Partizana i poslednjeplasiranog Mornara tek dve pobede. Olimpija je u dramatičnoj završnici savladala FMP i to rezultatom 88:86, za treću recku u sezoni.

Novi trener Saša Nikitović tako je zabeležio prvi trijumf na novom poslu. Utakmica je rešena posle prave drame u samom finišu, gde je domaćin bio mirnije ruke. Najzaslužniji za prvi trijumf Olimpije nakon pet uzastopnih poraza bili su Blaž Mesiček i Roko Badžim. Oni su, naime, bili gotovo bez greške sa linije slobodnih bacanja u završnom minutu utakmice i tek jednom nisu pogodili iz šest šuteva. Miha Lapornik je na nešto manje od minut i po započeo niz, mada Marko Simonović nije uspeo na isti način da završi utakmicu. Stefan Pot i Dragan Apić su, jasno je, bili ti koji su diktirali igru kod gostiju i bili zaduženi da odgovore sa crte, mada je Olimpija bila za nijansu bolja. Pot je čak u poslednjoj sekundi utakmice uspeo da izvuče tri slobodna bacanja, ali je bio precizan tek dva puta. Probao je da namernim promašajem iz trećeg pokušaja izvuče nešto više, ali nije uspeo.

Izabrane vesti

U domaćim redovima najefikasniji je bio Mesiček sa 19 poena, dok je Lapornik dopisao 17 poena. Kod FMP Apić je imao 21, a Pot 15 poena (11/19 sa penala). Matic Rebec je meč završio sa 16 poena, sedam asistencija, tri ukradene i pet izgubljenih lopti.

ABA LIGA - 9. KOLO

Subota

Partizan - Crvena zvezda 71:77
/Lendejl 16 - Perperoglu 25/

Olimpija - FMP 88:86
/Mesiček 19 – Apić 21/

21.00: (1,30) Mega Bemaks - Cibona (3,90)

Nedelja

19.00: Cedevita - Krka

Ponedeljak

18.00: Zadar - Budućnost
21.00: Mornar - Igokea

Foto: ABA LIGA / Olimpija - Aleš Fevzer


tagovi

Roko BadžimBlaž Mesiček

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara